Pasečņiks ar 13 punktiem kaldina komandai uzvaru Eirokausa «Top 16» ievadā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks otrdien guva 13 punktus ULEB Eirokausa otrā posma jeb «Top 16» kārtas mačā, palīdzot Spānijas komandai Grankanārijas «Herbalife» izcīnīt pārliecinošu uzvaru.

«Herbalife» savā laukumā ar rezultātu 100:81 (26:20, 27:18, 31:21, 16:22) pārspēja Vācijas klubu Berlīnes «Alba».

Pasečņiks laukumā pavadīja 24 minūtes, kuru laikā trāpīja 5 no 7 divpunktu metieniem un 3 no 6 soda metieniem.

Latvieša rēķinā arī 4 atlēkušās bumbas, 2 pārtvertas bumbas, 1 bloķēts metiens un 2 piezīmes.

Uzvarētāju rindās par Pasečņiku rezultatīvāks bija tikai Gals Mekels, kurš atzīmējās ar 19 punktiem, bet 13 iemeta arī Markuss Ēriksons.

Tikmēr «Alba» vienības rindās ar 27 punktiem izcēlās Lūks Sikma.

Savukārt trešdien pirmo spēli «Top 16» kārtā aizvadīs Ojāra Siliņa pārstāvētā Itālijas komanda Trento «Dolomiti Energia», kas spēkosies ar Horvātijas vienību Zagrebas «Cedevita».

Sacensību pirmajā posmā teicami spēlēja Žanis Peiners, taču viņa pārstāvētā Lietuvas komanda Panevēžas «Lietkabelis» nespēja sasniegt «Top 16» kārtu. Latvijas basketbolists šosezon Eirokausā 10 spēlēs vidēji mačā guva 12,8 punktus.

Eirokausa pirmajā posmā 24 komandas bija sadalītas četrās apakšgrupās. Otro posmu sasniedza katras grupas četras labākās vienības.

«Top 16» kārtā komandas sadalītas četrās apakšgrupās. Pēc apļa turnīra katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā.

Eirokausa otrajā posmā iekļuvušas pa trijām komandām no Itālijas un Krievijas, ar divām vienībām pārstāvēta Vācija, Turcija un Francija, bet pa vienam klubam ir no Spānijas, Lietuvas, Horvātijas un Melnkalnes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu