Berdihs sagaida, ka drīzumā tenisā varētu beigties «lielā četrinieka» ēra

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Rodžera Federera, Novāka Džokoviča, Rafaela Nadala un Endija Mareja jeb «lielā četrinieka» dominance tenisā drīz varētu beigties, paudis kādreizējais Vimbldonas turnīra finālists Tomāšs Berdihs no Čehijas.

Pašlaik ATP rangā vien 19.vietā esošais Berdihs, kurš savulaik bija arī ceturtais, norādījis, ka vīriešu tenisā sagaidāms «ļoti interesants gads».

Kopš 2010.gada 28 no 32 «Grand Slam» turnīriem uzvarējis kāds no šī «lielā četrinieka» kvarteta. Pērn visus nozīmīgākos titulus savāca Federers un Nadals, bet Marejs un Džokovičs traumu dēļ sezonas otro pusi nespēlēja.

Šo sezonu jau no pirmās nedēļas iesācis vienīgi 36 gadus vecais Federers, jo pārējiem «lielā četrinieka» tenisistiem patlaban ir veselības problēmas.

Berdihs atzinis, ka lielā četrinieka ēras beigas varētu būt tuvu, tomēr kopumā situāciju komentējis ļoti piesardzīgi.

«Es nesaku, ka tā ir beigusies, tomēr domāju, ka tas ir tikai dabisks process,» teicis čehs, kuram pašam jau ir 32 gadi.
«Mūsu sporta skaistums ir, ka, neskatoties kādā situācijā esi, tev tāpat ir liela iespēja,» Berdihs izteicies, ka pats joprojām cer tikt pie «Grand Slam» titula, uzsverot, ka tas ir vienīgais iemesls kāpēc viņš vēl turpina karjeru. «No vienas lieliskas dienas vari izveidot lielisku nedēļu. Savukārt no vienas lieliskas nedēļas vari izveidot divas.»

Jau aiznākamajā nedēļā Melburnā sāksies gada pirmais «Grand Slam» turnīrs.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu