Kanāda piecpadsmito reizi vēsturē triumfē Špenglera kausā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Tradicionālajā Špenglera kausā hokejā svētdien triumfēja Kanādas izlase, kas titula mačā ar 3:0 (0:0, 2:0, 1:0) apspēlēja Šveici.

Kanāda turnīrā piedalās katru gadu un tagad sacensību titulētāko komandu sarakstā panākusi otru regulāro komandu «Davos», jo abām nu ir pa 15 uzvarām.

Svētdienas spēlē uzvarētājiem pa vieniem vārtiem iemeta Zeks Boičaks (ikdienā pārstāv Bratislavas «Slovan»), Maksims Noro («Bern») un Deivids Makintairs («Zug»).

Kanādas komanda turnīrā tradicionāli ir sastādīta no Eiropā spēlējošajiem hokejistiem, tomēr šoreiz tā bija nedaudz spēcīgāka nekā parasti, jo drīzumā līdzīgā sastāvā tai, tāpat kā Šveicei, būs jāpiedalās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

Kanāda turnīrā triumfēja trešo reizi pēc kārtas, bet «Davos» sacensībās iepriekšējo reizi uzvarēja 2011.gadā, finālā toreiz pārspējot Latvijas vienību Rīgas «Dinamo».

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda no Rīgas šogad sacensībās piedalījās otro reizi, tomēr cīņā par vietu pusfinālā ar 1:4 zaudēja Latvijas hokejistu Andra Džeriņa un Oskara Cibuļska pārstāvētajai Čehijas komandai Hradeckrālovas «Mountfield».

Pati «Mountfield» vēlāk pusfinālā ar 2:5 piekāpās Kanādai, kamēr otrajā pusfināla pārī Šveice ar 8:3 pārliecinoši apspēlēja «Davos»

Vēl šogad turnīrā piedalījās Somijas vienība Hāmēnlinnas HPK, kas mačā par vietu pusfinālā ar 2:4 zaudēja «Davos».

Apakšgrupā Rīgas «Dinamo» ar 1:6 zaudēja Šveices izlasei, bet ar 4:3 papildlaikā uzvarēja HPK.

Špenglera kauss ir vecākais Eiropas klubu turnīrs, kurš šogad notiek jau 91.reizi. Titulētāko komandu vērtējumā aiz «Davos» un Kanādas seko septiņas reizes uzvarējusī Čehijas vienība Prāgas LTC, kas beidza pastāvēt jau 1949.gadā.

2013.gadā par šī turnīra uzvarētāju kļuva latvietis Kaspars Daugaviņš, kurš tobrīd pārstāvēja Ženēvas «Servette» vienību no Šveices. Savukārt iepriekšējos divus gadus finālā spēlēja Latvijas izlases vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā «Lugano», abas reizes piekāpjoties Kanādas izlasei.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu