«Arsenal» treneris Vengers atkārtojis Fergusonam piederošo Anglijas premjerlīgas rekordu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/EPA/LETA/TVNET kolāža

Londonas «Arsenal» futbola kluba galvenais treneris Arsēns Vengers ceturtdien atkārtojis Anglijas premjerlīgas rekordu aizvadīto spēļu skaita ziņā, panākot leģendāro Aleksu Fergusonu.

«Arsenal» ceturtdien izbraukumā ar 3:2 (1:0) pārspēja citu Anglijas galvaspilsētas klubu Londonas «Crystal Palace».

Vengeram premjerlīgā šis bija jau 810. mačs, kas viņam ļāvis atkārtot leģendārā Aleksa Fergusona rekordu. Šo sasniegumu francūzis labos jau svētdien, kad «Arsenal» izbraukumā tiksies ar Vestbromvičas «Albion».

68 gadus vecais futbola speciālists «Arsenal» komandu vada jau kopš 1996. gada. Vengera vadībā Londonas klubs trīs reizes kļuvis par Anglijas premjerlīgas čempionu - 1998., 2002. un 2004. gadā.

Ceturtdienas spēles rezultātu 25. minūtē atklāja «Arsenal» aizsargs Škodrans Mustafi, bet otrā puslaika pašā sākumā neizšķirtu panāca Andross Taunsends.

Uzvaru viesiem nodrošināja divi čīlieša Aleksa Sančesa vārti - viņš izcēlās 62. un 66. minūtē. Lai arī pamatlaika beigās «Crystal Palace» rezultāta starpību samazināja līdz minimumam, panākumu šajā duelī guva «Arsenal».

Līdz ar to šajā mačā pārtrūka «Crystal Palace» astoņu bezzaudējumu spēļu sērija.

Zīmīgi, ka Vengers un Fergusons 810 spēles premjerlīgā sasnieguši ar vienu klubu, jo francūža titulētais kolēģis rekordu uzstādīja, vadot tikai Mančestras «United».

Anglijas premjerlīgas kopvērtējumā līdere ar 58 punktiem 20 spēlēs ir Mančestras «City», kamēr otrā ar 43 punktiem 20 mačos ir Mančestras «United», bet 42 punkti ir Londonas «Chelsea» rēķinā.

Tikmēr ceturtā ar 38 punktiem ir «Liverpool», kamēr punktu no tās atpaliek Totenhemas «Hotspur» un «Arsenal».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu