Krištopāns kaldina Latvijas handbolistu uzvaru pār igauņiem Rīgas domes kausa spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: handball.lv

Pēdējo četru gadu Latvijas labākais handbolists Dainis Krištopāns ceturtdien guva septiņus vārtus, palīdzot Latvijas valstsvienībai Rīgas domes kausa izcīņas spēlē ar 25:22 (11:12) uzvarēt Igaunijas izlasi.

Latvija guva pirmo uzvaru šī gada turnīrā, kas norisinās 20.reizi, kamēr igauņiem šī bija otrā neveiksme divos mačos.

Krištopāns bija rezultatīvākais mājinieku rindās, bet piecus vārtus pievienoja Nils Kreicbergs, kamēr četras reizes precīzs bija Ingars Dude.

Tikmēr igauņiem ar septiņiem vārtiem izcēlās Kristo Voika.

Pirmajā puslaikā nevienai komandai ilgu laiku neizdevās iegūt lielāku pārsvaru par vieniem vārtiem, taču tuvojoties pārtraukumam Igaunija spēja izvirzīties vadībā ar 12:9, pēc puslaika viesiem saglabājot vienu vārtu pārsvaru.

Savukārt spēles otrajā daļā Latvija no 12:15 spēja panākt 17:16 savā labā, spēles 51.minūtē pēc Dudes metiena panākot arī 22:19. Atlikušajā laikā igauņi vēl spēja reizi starpību samazināt līdz minimumam, tomēr Latvija beigās itin droši nosargāja uzvaru.

Latvijas izlasei pirms mača ar Igauniju pievienojās Aivis Jurdžs, kurš Rīgas domes kausa pirmajā spēlē trešdien nepiedalījās, jo tajā pat dienā vēl aizvadīja Vācijas pirmās bundeslīgas spēli. Tiesa, ceturtdien Jurdžs laukumā vēl nedevās, lai arī bija pieteikumā.

Tikmēr ceturtdien citā spēlē Ēģipte ar 24:21 (9:12) uzvarēja Nīderlandi, kļūstot par turnīra līderiem.

Latvijas handbola izlase pirmajā spēlē trešdien ar rezultātu 24:29 zaudēja Nīderlandes izlasei, kamēr igauņi ar 22:31 atzina Ēģiptes pārākumu.

Pirms pēdējās kārtas, kas tiks aizvadīta piektdien, Ēģiptei ir četri punkti, Nīderlandei un Latvijai pa diviem, bet Igaunija ir tukšā.

Latvija piektdien tiksies ar Ēģipti, saglabājot izredzes uz uzvaru turnīrā. Gadījumā, ja Nīderlande zaudēs Igaunijai, tad Latvijai pirmās vietas izcīnīšanai pietiks ar uzvaru pār ēģiptiešiem, bet nīderlandiešiem pēdējā mačā uzvarot, Latvijai pret Ēģipti būs nepieciešama uzvara ar astoņu vārtu pārsvaru.

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Armands Uščins komandā iekļāvis 18 kandidātus.

Trešdien debiju valstsvienībā piedzīvoja 17 gadus vecais Antons Šuleiko.

Starp Latvijas izlases sastāvā iekļautajiem spēlētājiem 11 pārstāv pašmāju klubus - seši spēlē Dobeles «Tenax» rindās, trīs - Rīgas «Celtniekā», bet pa vienam - Ludzas «Latgols» un «Ogre»/«Miandum» vienībās.

No ārzemēs spēlējošajiem Rīgas domes kausā spēlēs vārtsargi Artūrs Kuģis un Edgars Kukša, kā arī Krištopāns, Jurdžs, Toms Lielais, Raivis Gorbunovs un izlases kapteinis Ingars Dude.

Dažādu iemeslu dēļ vairāki spēlētāji Rīgas domes kausā nepiedalās - Māris Veršakovs un Elvijs Borodovskis nespēlē darba, bet Jānis Pavlovičs personisku apsvērumu dēļ. Veršakovs un Borodovskis pēc galvenā trenera Armanda Uščina vārdiem būs gatavi palīdzēt janvārī pasaules čempionāta kvalifikācijā.

Nīderlandes izlase Rīgas domes kausa izcīņā piedalās pirmo reizi, kamēr Igaunijai šis ir jau 13.turnīrs, bet Ēģiptei trešais.

Rīgas domes kauss Latvijas izlasei kalpo kā gatavošanās 2019.gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīram, kas no 12. līdz 14.janvārim notiks Lietuvas pilsētā Klaipēdā. Latvijas pretinieces būs Gruzija, Izraēla un Lietuva.

Pasaules čempionāta kvalifikācijā tikai grupas uzvarētāja iekļūs izšķirošajā «play-off» kārtā. Komandas, kas divu spēļu summā uzvarēs «play-off» kārtā, kvalificēsies pasaules čempionātam.

20 gadu laikā, kopš norisinās Rīgas domes kauss, Latvijas handbolisti tajā uzvarējuši deviņas reizes, bet pērn nācās samierināties ar pēdējo vietu starp četrām komandām. Kopumā turnīrā startējušas 19 valstu komandas - Latvija, Lietuva, Igaunija, Ukraina, Somija, Polija, Īrija, Malta, Armēnija, Luksemburga, Kipra, Moldova, Fēru salas, Beļģija, Baltkrievija, Lielbritānija, Krievija, Slovākija un Itālija.

Latvijas handbola izlases sastāvs Rīgas domes kausam:

Artūrs Kuģis («TV Grosswallstadt», Vācija), Raitis Puriņš, Rihards Leja, Artūrs Lazdiņš (visi - Rīgas «Celtnieks»), Edgars Kukša («VFL Fredenbeck», Vācija), Nils Kreicbergs, Austris Tuminskis, Egils Politers, Emīls Kurzemnieks (visi - Dobeles «Tenax»), Toms Lielais («Bad Blankenburg», Vācija), Aivis Jurdžs («Leipzig», Vācija), Raivis Gorbunovs («Šala», Slovākija), Dainis Krištopāns (Skopjes «Vardar», Maķedonija), Guntis Piļpuks (Ludzas «Latgols», MSĢ/LAT-«Hertz»), Ņikita Pančenko, Antons Šuleiko (abi - Dobeles «Tenax», MSĢ/LAT-«Hertz»), Ingars Dude (Limožas «Hand87», Francija), Artis Laganovskis («Ogre»/«Miandum»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu