«Kurbada» un «Mogo» hokejisti nodrošina savstarpējo dueli Latvijas kausa finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HK "Kurbads"

Par šīs sezonas Latvijas kausa finālistēm hokejā trešdien kļuva «Kurbada» un «Mogo» komandas, kas par trofeju cīnīsies trešo gadu pēc kārtas.

Iepriekšējo divu sezonu kausa ieguvēja «Mogo» pusfinālā ar rezultātu 4:2 (1:0, 2:0, 1:2) savā laukumā uzvarēja «Zemgale»/LLU vienību.

«Mogo» pēc Edgara Kurmja, Mārtiņa Jakovļeva un Vladimira Mamonova precīzajiem metieniem pēc pirmajiem diviem periodiem bija vadībā ar 3:0.

Trešās trešdaļas pirmajā pusē Kristaps Millers un Valentīns Feoktistovs divus vārtus atguva un mājinieku pārsvaru samazināja līdz minimumam, tomēr pēdējais vārds šajā mačā piederēja mājiniekiem, divarpus minūtes pirms pamatlaika beigām mazākumā izceļoties Jurim Ziemiņam.

Tikmēr iepriekšējās sezonas Latvijas čempione «Kurbads» savā laukumā ar 4:3 (1:1, 3:1, 0:1) uzvarēja «Liepāja»/«Optibet» komandu.

Mača rezultātu ceturtajā minūtē atklāja «Kurbada» uzbrucējs Martins Lavrovs, bet astoņas minūtes vēlāk Egils Kalns panāca izlīdzinājumu.

Otrajā periodā Mārtiņš Cipulis, Toms Bluks un Edgars Brancis panāca jau 4:1 mājinieku labā, bet Māris Miezis vienus vārtus atguva. Trešajā trešdaļā liepājnieku rindās izcēlās Valters Freijs, bet tas netraucēja «Kurbadam» svinēt uzvaru.

Ceturtdaļfinālā «Mogo» ar 5:1 uzvarēja pirmās līgas komandu «Venta 2002», «Kurbads» ar 9:1 sagrāva citu pirmās līgas vienību «Rīga 2001», «Zemgale»/LLU papildlaikā ar 3:2 uzvarēja Rīgas «Prizmu», bet «Liepāja»/«Optibet» ar 5:0 sagrāva «Rīga» komandu.

Latvijas kausa fināls 6.februāri notiks «Arēnā Rīga».

Latvijas kausa izcīņa hokejā tika atjaunota 2015./2016.gada sezonā, «Mogo» finālā ar 4:3 uzveicot «Kurbada» hokejistus. Abas komandas tikās arī iepriekšējās sezonas kausa izcīņas finālā, «Mogo» hokejistiem uzvarot pagarinājumā ar rezultātu 3:2.

Tāpat abas komandas iepriekšējā sezonā spēkojās Latvijas čempionāta finālā, «Kurbadam» sērijā atspēlējoties no 0-3 un izcīnot uzvarot ar 4-3.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu