Rīgas «Dinamo» papildlaikā izcīna uzvaru Špenglera kausa mačā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas «Dinamo» trešdien Davosā (Šveice) ar rezultātu 4:3 (1:1, 1:0, 1:2, 1:0) papildlaikā pārspēja Somijas komandu Hāmēnlinnas HPK.

«Dinamo» uzvaru atnesa komandas kapteiņa Mika Indraša precīzais metiens pagarinājuma otrajā minūtē. Savukārt pamatlaikā ar diviem gūtiem vārtiem atzīmējās Denijs Kristo, bet vienu reizi precīzi meta Gunārs Skvorcovs.

Rīgas «Dinamo» šī bija otrā spēle turnīrā, jo otrdien tā Toriāni vārdā nosauktās apakšgrupas spēlē ar 1:6 kapitulēja Šveices izlasei. Savukārt HPK vienība aizvadīja pirmo spēli šī gada turnīrā, bet rītdien spēkosies ar Šveices valstsvienību.

Mača piektajā minūtē «Dinamo» nonāca mazākumā, taču tas netraucēja atklāt mača rezultātu. Pretuzbrukumā Skvorcovs apsteidza visus piecus HPK laukuma spēlētājus un nonāca viens pret pretinieku vārtsargu, pēc Indraša piespēles panākot 1:0. Nedaudz vēlāk arī Indrašis atstāja mazākumā Latvijas komandu, Tēmu Tūrunenam panākot neizšķirtu. Turpinājumā neliels pārsvars piederēja Somijas vienībai, kamēr «Dinamo» centās atbildēt ar pretuzbrukumiem.

Otrās trešdaļas sākumā vārtsargs Mants Armalis pāris reizes glāba «Dinamo» komandu no vārtu zaudējuma. Perioda sestajā minūtē rīdzinieki tika pie iespējas spēlēt vairākumā, kurā ar bīstamiem metieniem atzīmējās Brendons Makmilens, Ansi Salmela un Indrašis, taču ripa ceļu vārtos neatrada. Tāpat Rīgas kluba līderim Indrašim bija laba iespēja arī perioda otrajā pusē, kad viņš norībināja vārtu stabiņu.

Četras minūtes pirms otrā perioda beigām Kristo panāca 2:1. Somijas kluba hokejisti ļāva amerikānim netraucēti ar ripu ieslidot savā aizsardzības zonā un izdarīt metienu pa vārtiem, kas savu mērķi sasniedza. Perioda beigās 2+2 minūšu noraidījumu nopelnīja Oskars Batņa un pretinieki trešās trešdaļas sākumā vairākumu izlīdzināja mača rezultātu, Armali pārspējot Jonasam Lehtijurvi.

Tiesa, pēc piecām minūtē Kristo laukuma vidusdaļā atbruņoja pretiniekus un vēlreiz izvirzīja vadībā «Dinamo» komandu. Perioda vidū Armalis izgāja tālu no vārtiem, taču Somijas komanda nespēja izmantot šo situāciju. Turpretī otrā laukuma galā nedaudz vēlāk Makmilens trāpīja pa pārliktni, tikai veiksmei glābjot HPK vienību no vārtu zaudējuma.

Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Lauris Dārziņš atstāja rīdziniekus mazākumā, Somijas komandai vairākumā panākot neizšķirtu. HPK rindās precīzi meta čehu uzbrucējs Tomāšs Vincūrs, kurš pārstāv savas dzimtenes komandu Brno «Kometa», bet uz Špenglera kausu pievienojies Somijas vienībai.

Pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 3:3, līdz ar to bija jāaizvada pagarinājums, kura sākumā HPK par skaitliskā sastāva pārkāpumu nonāca mazākumā. Vairākumā rīdzinieki nostājās pretinieku aizsardzības zonā un saspēli ar precīzu metienu tālajā stūrī noslēdz Indrašis, kurš izrāva «Dinamo» komandai uzvaru.

Par labāko spēlētāju «Dinamo» rindās tika nosaukts Makmilens.

Rīgas «Dinamo» - Hāmēnlinnas HPK 4:3 (1:1, 1:0, 1:2, 1:0) - papildlaikā

Vārtu guvēji: 1:0 Gunārs Skvorcovs (skait. mazāk., 5:20), 1:1 Tēmu Tūrunens (skait. vair., 7:57), 2:1 Denijs Kristo (16:03), 2:2 Jonass Lehtijurvi (skait. vair., 41:31), 3:2 Denijs Kristo (46:52), 3:3 Tomāšs Vincūrs (skait. vair., 57:08), 4:3 Miks Indrašis (skait. vair., 61:05)

Rīgas «Dinamo» spēles Špenglera kausa izcīņā (Latvijas laiks):

26. decembris, Davosa (Šveice), Šveices izlase - Rīgas «Dinamo» 6:1

27. decembris, Davosa (Šveice), HPK – Rīgas «Dinamo» 3:4 papildlaikā

Rīgas «Dinamo» Špenglera kausa piedalās otro reizi. Debija bija 2011.gadā, kad rīdzinieki tika līdz finālam, taču toreiz izšķirošajā spēlē zaudēja turnīra saimniekiem «Davos» hokejistiem.

Tikmēr HPK komandai šī ir debija Špenglera kausā, kas ir vecākais Eiropas klubu turnīrs hokejā. Hāmēnlinnas komanda šosezon Somijas čempionātā ar 35 punktiem ir pirmspēdējā vietā 15 komandu konkurencē.

Špenglera kauss ir vecākais Eiropas klubu turnīrs, kurš šogad notiek jau 91.reizi.

Šī turnīra otrā apakšgrupā spēkiem mērojas mājiniece «Davos» komanda, Kanādas izlase un Čehijas augstākās līgas klubs Hradeckrālovas «Mountfield», kuru pārstāv latvieši Oskars Cibuļskis un Andris Džeriņš.

Otrdien Cibuļskis un Džeriņš guva pa vieniem vārtiem, bet «Mountfield» ar 3:5 zaudēja Kanādas izlasei.

Apakšgrupu uzvarētājas automātiski sasniegs pusfinālu, bet pārējās komandas spēkosies «play-off» pirmajā kārtā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu