Latvijas Dambretes savienībai ievēlēts jauns priekšsēdētājs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Dambretes savienībai, kas darbojas ar mērķi celt dambretes popularitāti Latvijā un veicināt pašmāju dambretistu konkurētspēju pasaulē, aizvadītajā nedēļas nogalē ievēlēts jauns valdes priekšsēdētājs - titulēts dambretists un uzņēmējs Roberts Misāns. Par valdes priekšsēdētāja vietnieku kļuvis Benno Butulis, TVNET informēja Latvijas Dambretes savienība.

Dambrete pamatoti tiek atzīta par vienu no daudzpusīgi visattīstošākajiem prāta sporta veidiem, kas stimulē loģisko un telpisko domāšanu, analītiskās un lēmumu pieņemšanas spējas. Lai aktīvāk veicinātu dambretes attīstību un sekmētu jauno sportistu un treneru sagatavošanu dalībai pasaules līmeņa sacensībās, Latvijas Dambretes savienības (LDS) valdē veiktas izmaiņas.

Latvijas lielāko dambretistu organizāciju turpmāk vadīs Roberts Misāns. Misāns spēlē dambreti kopš bērnības un ir vairākkārt guvis uzvaras pasaules un Eiropas jauniešu čempionātos dambretē. Viņš izcīnījis medaļas arī Eiropas un pasaules kausos pieaugušajiem individuālajā un komandu konkurencē. Arī līdz šim Misāns rūpējies par dambretes popularizēšanu un jauno sportistu trenēšanu — Teikā darbojas viņa dibinātais Prāta attīstības centrs «Domātprieks», kas regulāri organizē dambretes turnīrus bērniem.

Latvijas Dambretes savienības priekšsēdētāja Roberta Misāna vietnieks turpmāk būs Benno Butulis. Darbu turpinās iepriekšējās valdes locekļi Raivis Paegle, Vsevolods Teterins un Kārlis Ozols. Savukārt ilggadējais LDS vadītājs, dambretes lielmeistars Guntis Valneris turpmāk fokusēsies uz augstu personīgo rezultātu sasniegšanu.

«Esam izvirzījuši virkni uzdevumu, kas jāīsteno, lai Latvijas Dambretes savienība kļūtu par nopietnu šā prāta sporta veida federāciju, ar kuru rēķinās visa Latvijas aktīvā dambretes sabiedrība, valsts, pašvaldību un izglītības iestādes. Mūsu mērķis ir radīt mūsdienīgu dambretes tēlu, sākot ar jaunas LDS mājaslapas un federācijas mājvietas izveidošanu līdz dambretes prestiža celšanai kopumā. Veiksim progresīvas izmaiņas organizācijas iekšējā struktūrā, kļūsim sabiedrībai atvērtāki un pieejamāki. Mēs vēlamies veicināt jauno dambretistu skaitu un izaugsmi un sniegt visu veidu atbalstu treneriem gan Rīgā, gan reģionos, kā arī atbalstīt dambretes literatūras izdošanu. Viena no mūsu panākumu mērauklām būs veiksmīgi pašmāju labāko sportistu starti starptautiskos turnīros un nākotnē – arī pasaules līmeņa turnīru organizēšana Latvijā,» rīcības plānu iezīmē jaunievēlētais LDS priekšsēdētājs Roberts Misāns.

Latvijas Dambretes savienība dibināta 1993. gadā un ir lielākā šā sporta veida organizācija Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu