Krievijas komentētājs nožēlo slavenā Furkada nosaukšanu par cūku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Viens no pazīstamākajiem krievu komentētājiem Dmitrijs Guberņijevs nožēlo slavenā Francijas biatlonista Martēna Furkada nosaukšanu par cūku, tomēr neatvainojas viņam.

Jau pagājušajā sezonā Krievijas ziemas sportu skārta pamatīga dopinga ēna. Tās iespaidā Furkads vienubrīd pat draudēja ar boikotu, ja krievu sportistiem netiks piemēroti bargi sodi.

Konflikta kulminācija pienāca februārī, kad pasaules čempionātā 2x6+2x7,5 kilometru jauktajā stafetē Furkads trešajā stafetes maiņā viņš sadūrās ar Aleksandru Loginovu, ko krievi nodēvēja par apzinātu rīcību, savukārt neilgi pirms finiša viņš uz brīdi bloķēja Antona Šipuļina centienus pacīnīties par otro vietu.

Pēcāk notikušajā apbalvošanas ceremonijā Loginovs un Šipuļins nepaspieda roku titulētajam Francijas sportistam, kurš turklāt šī pasākuma vidū pēkšņi pameta pjedestālu, tomēr pēcāk, citu mudināts, atgriezās.

Šī epizode apbalvošanā nebija pilnībā redzama un Guberņijevs nosauca francūzi par cūku.

«Teikšu vēl vienu reizi. Vārds «cūka» bija atsevišķi izcelts moments, ko esam jau aizmirsuši. Es nožēloju pateikto. Nevis atvainojos, bet tieši nožēloju,» intervijā portālam «Championat» izteicies Guberņijevs. «Tas bija konkrēts brīdis konkrētā translācijā, kad Furkads nepaspieda Loginovam roku.»

«Viss sākās ar to, ka austriešu translācijas režisors neparādīja šo epizodi. Viņš novērsa kameru, nostrādājot tai pašai eiropiešu tolerancei,» uzskata komentētājs. «Līdz ar to tobrīd pateicu to, ko uzskatīju par nepieciešamu.»

Zīmīgi, ka Furkads emociju vētru Krievijā bija sacēlis jau pirms šīs epizodes, kad sociālajā tīklā «Instagram» Krievijas Biatlona savienības (SBR) kontā pie dzimšanas dienas apsveikuma Loginovam, kurā bija uzskaitīti krievu sportista panākumi, iekomentēja, ka Loginova lielākais panākums ir divu gadu diskvalifikācijas par aizliegto vielu lietošanu.

«Visas problēmas personīgā sarakstē jau sen esam atrisinājuši. Apspriedām neizdevušies jokus un situāciju biatlonā kopumā,» paudis komentētājs.

Arī šosezon pēc sezonas pirmajiem trijiem Pasaules kausa kopvērtējuma punktiem Furkads ar 432 punktiem ir līderis. Viņš Pasaules kausu ieguvis iepriekšējās sešas sezonas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu