Francijas handbolistes gāž no troņa Norvēģiju un otro reizi vēsturē izcīna pasaules čempionu titulu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Francijas izlases handbolistes svētdien Vācijas pilsētā Hamburgā ar 23:21 (11:10) uzvarēja Norvēģiju pasaules čempionāta finālspēlē, otro reizi komandas vēsturē kļūstot par planētas spēcīgāko komandu. Norvēģijas izlase nenosargāja pirms diviem gadiem izcīnīto titulu.

Francūzietēm pa četriem vārtiem guva Elisona Pino un Menona Oeta, kamēr norvēģietēm pa septiņiem vārtiem guva Nora Morka un Veronika Kristiansena.

Pirmajā puslaikā francūzietēm bija trīs vārtu deficīts (4:7), taču atpūtā viņas devās jau ar +1 (11:10). Savukārt otrajā spēles daļā norvēģietes spēja atspēlēties un tuvu mača beigām pat panākt 20:19 savā labā, taču pēc tam Francija guva trīs vārtus pēc kārtas, pēdējā minūtē nosargājot panākumu.

Zīmīgi, ka Francija šobrīd ir neapstrīdama pasaules labākā handbola lielvalsts, jo pasaules čempionu godā ir arī šīs valsts vīriešu izlase. Pēdējo reizi vienas valsts abas izlases čempionu godā bija 1982.gadā, kad tas pa spēkam bija PSRS komandām.

Francijas dāmas pirmo reizi par pasaules čempionēm kļuva 2003.gadā, kad komandu arī trenēja Olivjē Krumbolcs, kurš arī šoreiz aizveda komandu līdz zelta godalgām. Tāpat francūzietēm ir trīs pasaules čempionātu sudraba medaļas, kā arī otrās viņas bija pērn Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Savukārt Norvēģijas izlase neizmantoja iespēju ceturto reizi kļūt par pasaules čempioni.

Francijas un Norvēģijas izlases pasaules čempionāta finālā tikās trešo reizi šo turnīru vēsturē, bet iepriekšējos divos šādos mačos 1999. un 2011.gadā uzvarēja norvēģietes.

Norvēģija tagad pasaules čempionātos izcīnījusi trīs zelta, četras sudraba un trīs bronzas medaļas.

Savukārt bronzas godalgas ieguva Nīderlande, kas ar 24:21 (14:8) uzvarēja Zviedriju. Uzvarētājām astoņus vārtus guva Luisa Abinga, bet zviedrietēm ar septiņiem precīzie metieniem izcēlās Izabella Guldena.

Nīderlande pirms diviem gadiem pasaules čempionātā izcīnīja sudraba medaļas, bet zviedrietes pirmo reizi tika planētas meistarsacīkšu labāko četriniekā.

Norvēģietes pusfināla cīņā ar 32:23 (17:10) sagrāva Nīderlandi, savukārt Francija krietni līdzīgākā mačā ar 24:22 (11:12) uzvarēja Zviedriju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu