Latvijas U-20 hokejisti uzvar Franciju un turpina cīņu par atgriešanos PČ elitē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Tanya Longgarro / lhf.lv

Uzvaras vārtus pagarinājumā gūstot Denisam Smirnovam, Latvijas U-20 hokeja izlase pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas priekšpēdējā, ceturtajā, mačā ceturtdien ar rezultātu 1:0 (0:0, 0:0, 0:0, 1:0) pārspēja sacensību saimnieci Franciju.

Pirms pēdējā mača Latvijas hokejisti ar deviņiem punktiem kļuvuši par turnīra līderiem, bet tuvākajām sekotājām Vācija un Kazahstānai ir par diviem punktiem mazāk, taču viena spēle rezervē.

Ceturtdienas mačā nevienai no komandām neizdevās gūt vārtus pamatlaikā, lai gan ievērojami vairāk metienu izdarīja latvieši. Abas komandas spēlēja rupji, kopā iekrādamas 50 soda minūtes, no kurām 22 bija latviešiem, desmit no tām par nesportisku pārkāpumu nopelnot vienam no līderiem Emīlam Ģēģerim.

Pamatlaikā uzvarētāju nenoskaidrojot, tika aizvadīts pagarinājums, kurā pēc nospēlētām sešām sekundēm Smirnovs guva vārtus un izrāva latviešiem uzvaru.

Vārtsargs Gustavs Dāvis Grigals šajā spēlē atvairīja visas 18 pretinieku mestās ripas.

Kopvērtējumā Latvija ar deviņiem punktiem četrās spēlēs ir grupas līdere, Vācijai un Kazahstānai ir pa septiņiem punktiem trīs spēlēs, kamēr Francija iekrājusi sešus punktus četros mačos. Tikmēr viens punkts ir Ungārijai, kamēr Austrija joprojām ir bešā.

Turnīra noslēgumā latvieši sestdien spēkosies ar Vāciju, kas, iespējams, būs izšķirošā cīņa par pirmo vietu sacensībās.

Tikai turnīra uzvarētāja izcīnīs tiesības spēlēt pasaules čempionāta augstākajā divīzijā.

Turnīra ievadā svētdien Latvija, pateicoties diviem Emīla Ģēģera vārtiem, ar 4:1 apspēlēja Ungāriju, pirmdien ar 2:3 pēcspēles metienu sērijā zaudēja Kazahstānai, no zaudējuma pamatlaikā izglābjoties vien 12 sekundes pirms tā beigām, bet trešdien ar 5:1 droši pieveica sacensību pastarīti Austriju.

Tikmēr francūži vispirms ar 6:1 sagrāva Austriju un ar 3:2 pēcspēles metienos pārspēja Ungāriju, bet trešdien ar 0:3 kapitulēja Vācijai.

Latvija un Francija pirms nedēļas tikās arī pārbaudes mačā, kad latvieši bija labāki ar 4:2.

Latvijas U-20 izlases pieteikumā Zirnis iekļāvis 12 uzbrucējus, astoņus aizsargus un divus vārtsargus. No šiem spēlētājiem šosezon Emīls Ģēģeris spēlē Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienībā Rīgas «Dinamo», desmit pārstāv MHL komandu «Rīga», bet 11 sacenšas ārzemēs.

U-20 izlase gatavošanos pasaules čempionātam uzsāka 28.novembrī. Pirmajās dienās valstsvienība aizvadīja treniņus nepilnā sastāvā, bet iepriekšējās nedēļas nogalē komandai pievienojās virkne hokejistu. Pirms došanās uz Franciju Zirnis kandidātu pulku samazināja un nosauca tos hokejistus, kas treniņnometni turpināja pasaules čempionāta mājvietā.

Francijā U-20 izlase ieradās pagājušajā otrdienā un dienu vēlāk ar 4:2 pieveica Francijas vienaudžus, bet piektdien ar 1:4 pārbaudes spēlē piekāpās Kazahstānas U-20 izlasei.

Tāpat, gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas izlases spēlētāji maijā piedalījās Melnās jūras kausā Sočos, jūlijā aizvadīja treniņnometni Brocēnos un Rīgā, kā arī novembra beigās startēja turnīrā Ventspilī.

Latvijas junioru izlase pērn pēc trīs gadu pārtraukuma atgriezās augstākajā divīzijā, tomēr zaudēja visās sešās spēlēs un atkrita līmeni zemāk.

Latvijas U-20 hokeja izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā:

vārtsargi - Gustavs Dāvis Grigals (Božersitijas-Šrīvportas «Mudbugs», NAHL), Jānis Voris («Rīga», MHL);

aizsargi - Renārs Kārkls, Arvils Bergmanis, Aleksejs Popovs, Pauls Svars, Roberts Kaļķis (visi - «Rīga», MHL), Sandis Smons (Ženēvas «Servette» U-20, Šveice), Markuss Komuls (Soldatnas «Kenai River Brown Bears», NAHL), Tomass Zeile (Hadsonas «Northern Cyclones», NCDC);

uzbrucēji - Vladislavs Nazarovs (Stavangeres «Oilers U-20»), Artūrs Homjakovs, Renārs Cipruss, Daniels Bērziņš, Deniss Fjodorovs (visi - «Rīga», MHL), Rihards Melnalksnis (Langnau «Tigers» U-20, Šveice), Deniss Smirnovs («Servette» U-20), Renārs Krastenbergs (Ošavas «Generals», OHL), Verners Egle (Medisonas «Capitols», USHL), Roberts Bļugers (Fērbenkas «Ice Dogs», NAHL), Emīls Ģēģeris (Rīgas «Dinamo»), Erlends Kļaviņš (Bostonas «Junior Bruins», NCDC).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu