Volejbolā sestdien Latvijas kausa fināli

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Renārs Buivids

Šogad vīriešiem savus fināla rēķinus otro gadu pēc kārtas turpinās kārtot jēkabpilieši un rīdzinieki, bet sievietēm divām sensācijām bagātās sacensības beigsies ar Babītes vai Murjāņu (MSĢ) kluba uzvaru.

Pērn Latvijas kausa izcīņa beidzās ar pārsteigumu gan vīriešu, gan sieviešu sacensībās. Vīriešiem «Jēkabpils lūši» piecos setos negaidīti pieveica laukuma saimniekus RTU/»Robežsardzi», un arī sievietēm SK «Babīte» nebija galvenās favorītes, kā pirmās uzvarot atjaunotajā kausa izcīņā.

Svarīga psiholoģiskā gatavība un līdzjutēju atbalsts

«Protams, gribam atkārtot panākumu,» atzīst «Jēkabpils Lūši» vecākais treneris Mārcis Obrumans. «Gatavojamies kā vienmēr. Pēc mūsu uzvaras nedēļas nogalē vairāk jau pretiniekiem ir jādomā, kā uzlabot savu spēli. Mēs zinām, ko varam, un esam pārliecināti par saviem spēkiem. It kā esam favorīti, bet tā ir tikai viena spēle. Visādi var gadīties. Uzvarēs tobrīd stiprākais.»

RTU/«Robežsardze» vecākais treneris Raimonds Vilde stāsta: lai gan sastāvā nespēlēšot Aleksandrs Avdejevs, komanda būšot «pietiekami laba». Pagājušās nedēļas rezultāts, domāju, nekādi neietekmēs fināla norisi. Vismaz mūs ne. Tā būs cita spēle un cita diena. Domāju, ka būsim labāki, jo Jēkabpilī tikai pirmoreiz pēc ilgāka laika laukumā bija gan Rolands Ozoliņš, gan Andrejs Zavorotnijs. Svarīgi, cik psiholoģiski gatavi, cik disciplinēti un uzvarēt griboši būsim laukumā. Jēkabpilij pluss noteikti būs viņu līdzjutēju pulks, kas solās nebūt mazāks par mūsējiem.»

RTU/«Robežsardze» ar Jēkabpils «Lūšu» komandu «Daugavas» sporta namā sestdien tiksies plkst. 18.

Uzvarētāju izšķiršot veiksme

Interesanti, ka iepriekšējā nedēļā komandas jau tikās savā starpā, abas reizes uzvarot pašreizējiem kausa īpašniekiem. Jēkabpilī «Credit24» meistarlīgas spēlē mājinieki sīvā cīņā uzvarēja RTU/«Robežsardzi» trijos setos, bet Murjāņos Nacionālās līgas mačā pārākas piecos setos bija Babītes kluba spēlētājas.

Sievietēm viens finālists – SK «Babīte» - noskaidrojās saskaņā ar rangu tabulu, bet par otru pēc neticamas atspēlēšanās pret valsts čempionēm kļuva Nacionālās līgas turnīra tabulas vidusdaļas komanda MSĢ.

«Nebijām redzējuši pretinieces šosezon,» par vērtīgo pieredzi aizvadītajā Nacionālās līgas mačā liecina Babītes kluba vecākais treneris Artūrs Tinte. «Murjāņos ir maza zāle, bet «Daugavā» - plašāka, varēs bumbas vilkt ārā aizsardzībā. MSĢ meitenes ir sīkstas, cīnās un ar pliku roku nebūs ņemamas. Tas simpatizē, kaut arī esmu pretinieku komandas treneris. Mums savukārt ir plašs līdzvērtīgu rezervistu soliņš. Esam gatavi cīnīties un nosargāt kausu mūsu īpašumā. Vēl būs jāpiešaujas arī «Molten» bumbām, jo Latvijas čempionātā pārsvarā spēlē ar «Mikasu». Esam gan vairākkārt spēlējuši arī ar «Molten» bumbām, jo laukuma saimnieki izvēlas bumbas.»

«Gatavojamies ierastajā stilā,» arī MSĢ meiteņu komandas vecākais treneris Ilmārs Pūliņš negrasās lauzt ierasto gatavošanās režīmu. «Izredzes ir 50 pret 50. Uzvarētāju izšķirs veiksme. Daudz var noteikt pieredze, jo pretiniecēm uz soliņa ir tādas spēlētājas kā Ance Olte un Sandra Breikša, kas vienā mačā var nospēlēt izcili. Mums tikmēr spēlēs skolnieces, kā arī mana meita Inga Ikauniece un Terēze Hrapāne. Turklāt meitenes no piektdienas būs aizņemtas jauniešu čempionāta finālturnīrā, kas ir viņu tiešā «darba vieta». Būs vajadzīga koncentrēšanās, uzvarētgriba, pašaizliedzība... Svarīgi, vai jaunās meitenes respektēs pretinieces. Mūsu pusē ir treniņu apjoms, pretinieču – pieredze. Abas komandas gribēs uzvarēt.»

MSĢ komanda ar SK «Babīte» spēkiem mērosies sestdien plkst. 15.30 «Daugavas» sporta namā.

Jau kopš piektdienas rīta RVS zālē Cieceres ielā notiks LVF kausa izcīņas spēles U-19 grupā. Tās beigsies sestdienas rītā ar spēlēm par 3. vietu turpat Cieceres ielā 9, bet fināli jaunietēm un jauniešiem sestdien notiks Sporta namā «Daugava» attiecīgi pulksten 10:00 un 12:00.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu