Latvijas U-20 hokejisti pasaules čempionāta mačā uzvar pastarīti Austriju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Tanya Longgarro / lhf.lv

Latvijas U-20 hokeja izlase pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas trešās kārtas spēlē trešdien ar rezultātu 5:1 (2:0, 0:0, 3:0) droši pieveica Austrijas vienaudžus.

Kārļa Zirņa trenētajai Latvijas U-20 izlasei pirmos divus vārtus desmitajā minūtē 37 sekunžu laikā guva Emīls Ģēģeris un Deniss Smirnovs.

Pārējās ripas tika samestas nedaudz vairāk nekā četru minūšu laikā trešajā periodā, kad izcēlās Roberts Bļugers, Renārs Kārkls un Renārs Krastenbergs.

Goda vārtus Austrija guva dueļa 58.minūtē, neļaujot Latvijas izlases vārtsargam Gustavam Dāvim Grigalam aizvadīt «sauso» dueli.

Citos mačos trešdien Kazahstāna ar 5:3 (2:1, 1:0, 2:2) pārspēja Ungāriju, bet Vācija ar 3:0 (3:0, 0:0, 0:0) uzvarēja mājinieci Franciju, kas līdz šim bija sacensību vadībā.

Līdz ar to grupas kopvērtējumā pēc trim kārtām pa septiņiem punktiem ir Vācijai, Kazahstānai un Latvijai, kamēr Francija iekrājusi piecus punktus. Tikmēr viens punkts ir Ungārijai, kamēr Austrija joprojām ir bešā.

Turnīra ievadā svētdien Latvija, pateicoties diviem Emīla Ģēģera vārtiem, ar 4:1 apspēlēja Ungāriju, bet pirmdien ar 2:3 pēcspēles metienu sērijā zaudēja Kazahstānai, no zaudējuma pamatlaikā izglābjoties vien 12 sekundes pirms tā beigām.

Savukārt Austrija pirmajās spēlēs ar 1:6 zaudēja Francijai un 1:4 Vācijai.

Turnīra turpinājumā latvieši ceturtdien cīnīsies ar Franciju, bet sestdien būs mačs ar Vāciju, kurā, iespējams, izšķirsies turnīra uzvarētāja.

Tikai turnīra uzvarētāja izcīnīs tiesības spēlēt pasaules čempionāta augstākajā divīzijā.

Latvijas U-20 izlases pieteikumā Zirnis iekļāvis 12 uzbrucējus, astoņus aizsargus un divus vārtsargus. No šiem spēlētājiem šosezon Emīls Ģēģeris spēlē Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienībā Rīgas «Dinamo», desmit pārstāv MHL komandu «Rīga», bet 11 sacenšas ārzemēs.

U-20 izlase gatavošanos pasaules čempionātam uzsāka 28.novembrī. Pirmajās dienās valstsvienība aizvadīja treniņus nepilnā sastāvā, bet iepriekšējās nedēļas nogalē komandai pievienojās virkne hokejistu. Pirms došanās uz Franciju Zirnis kandidātu pulku samazināja un nosauca tos hokejistus, kas treniņnometni turpināja pasaules čempionāta mājvietā.

Francijā U-20 izlase ieradās pagājušajā otrdienā un dienu vēlāk ar 4:2 pieveica Francijas vienaudžus, bet piektdien ar 1:4 pārbaudes spēlē piekāpās Kazahstānas U-20 izlasei.

Tāpat, gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas izlases spēlētāji maijā piedalījās Melnās jūras kausā Sočos, jūlijā aizvadīja treniņnometni Brocēnos un Rīgā, kā arī novembra beigās startēja turnīrā Ventspilī.

Latvijas junioru izlase pērn pēc trīs gadu pārtraukuma atgriezās augstākajā divīzijā, tomēr zaudēja visās sešās spēlēs un atkrita līmeni zemāk.

Latvijas U-20 hokeja izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā:

vārtsargi - Gustavs Dāvis Grigals (Božersitijas-Šrīvportas «Mudbugs», NAHL), Jānis Voris («Rīga», MHL);

aizsargi - Renārs Kārkls, Arvils Bergmanis, Aleksejs Popovs, Pauls Svars, Roberts Kaļķis (visi - «Rīga», MHL), Sandis Smons (Ženēvas «Servette» U-20, Šveice), Markuss Komuls (Soldatnas «Kenai River Brown Bears», NAHL), Tomass Zeile (Hadsonas «Northern Cyclones», NCDC);

uzbrucēji - Vladislavs Nazarovs (Stavangeres «Oilers U-20»), Artūrs Homjakovs, Renārs Cipruss, Daniels Bērziņš, Deniss Fjodorovs (visi - «Rīga», MHL), Rihards Melnalksnis (Langnau «Tigers» U-20, Šveice), Deniss Smirnovs («Servette» U-20), Renārs Krastenbergs (Ošavas «Generals», OHL), Verners Egle (Medisonas «Capitols», USHL), Roberts Bļugers (Fērbenkas «Ice Dogs», NAHL), Emīls Ģēģeris (Rīgas «Dinamo»), Erlends Kļaviņš (Bostonas «Junior Bruins», NCDC).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu