Girgensons: Nekad vairs nevēlos palikt ārpus sastāva

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons cer, ka savā Nacionālās hokeja līgas (NHL) karjerā vairs nekad nepaliks ārpus sastāva, jo tādējādi rodas sajūta, ka esi nederīgs.

Bufalo «Sabres» komandas galvenā trenera Fila Hauslija lēmuma dēļ Girgensons pagājušajā nedēļā divās NHL spēlēs palika ārpus pieteikuma, tomēr svētdien latvietis atgriezās laukumā, bet otrdien duelī, kurā «Sabres» ar 3:2 pārspēja Otavas «Senators», latvietis jau bija pacelts uz vienu no vadošajiem virknējumiem.

«Esmu bijis traumēts, tomēr šādi palikt ārpus sastāva nebija patīkama sajūta,» Girgensons citēts portālā «buffalohockeybeat.com». «Tas liek justies nedaudz nederīgam, jo vienmēr vēlies būt sastāvā. Šī būs laba mācība, ko nekad nevēlos atkārtot.»

Girgensons šosezon 26 mačos atzīmējies ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, kā arī nopelnījis negatīvu lietderības koeficientu -2. Šos trīs punktus viņš nopelnīja divu spēļu laikā, bet tagad bez punktiem ir jau no 14.oktobra, kopš tā laika aizvadot 21 maču. Šī ir garākā «sausā» sērija Girgensona NHL karjerā.

«Viņš bija apņēmīgs, spēlēja fiziski, tiecās pēc ripas, pieņēma pareizos lēmumus viduszonā un kopumā deva labu enerģijas pienesumu komandai,» Hauslijs izteicies par Girgensona sniegumu pēc atgriešanās. «Viņam jāturpina spēlēt šādi. Tagad viņš uz vārtu priekšu dodas daudz agresīvāk un šādi pret viņu ir grūti spēlēt.»

Arī Girgensons atzina, ka Hauslijs vēlējies, lai viņš spēlē agresīvāk, vairāk izdara metienus.

«Es izdaru pārāk maz metienu,» paudis latvietis, stāstot, ka vēlas darīt «netīro darbu», lai padarītu vieglāku dzīvi komandas biedriem. «Esmu darba puisis, kurš cenšas iegūt zaudētās ripas un nogādāt tās pie partneriem.»

Girgensons 2012.gadā NHL draftā tika izvēlēts ar 14.numuru. Latvietim veiksmīgākā bija 2014./15.gada sezona, kurā viņš izcēlās ar 15 vārtiem un 15 rezultatīvām piespēlēm, tomēr kopš tā laika viņš nākamajās trijās sezonās kopā iemetis vien 15 vārtus, aizvadot nu jau 172 spēles.

Bufalo klubs ar 22 punktiem 31 spēlē saglabā pēdējo, 16.vietu Austrumu konferencē. Visas līgas ieskaitē «Sabres» apsteidz vienīgi Arizonas «Coyotes» komandu, kas tikusi pie 19 punktiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu