Kristaps Valters: Bolu piesaistīšana «Vytautas» komandai noteikti ir PR kampaņa

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bkvalmiera.lv

Skandalozā Lavāra Bola jaunāko dēlu Liandželo un Lamelo Bolu nolīgšana Lietuvas basketbola līgas (LKL) un Baltijas Basketbola līgas (BBL) klubam Prienu-Birštonas «Vytautas» noteikti ir PR kampaņa, bet nav zināms, vai vienība maz kaut ko iegūs no sportiskā viedokļa, uzskata Latvijas komandas «Valmiera»/ORDO galvenais treneris Kristaps Valters.

19 gadus vecais Liandželo un 16 gadus vecais Lamelo noslēguši līgumu ar «Vytautas», bet šai komandai viņi pievienosies janvārī. Šāds Lietuvas kluba solis radījis plašu ažiotāžu Bolu dzimtajā ASV, turklāt Prienu-Birštonas vienība jau sākusi meklēt sponsoru tieši šajā valstī.

Ar piedāvājumu nolīgt Bolu brāļus klajā nācis viņu aģents, kurš nosūtījis e-pastus vairākām Lietuvas komandām. To vidū varētu būt arī kāda Latvijas vienība, bet Valters aģentūrai LETA pauda, ka «Valmiera»/ORDO šādu piedāvājumu neesot saņēmusi.

«»Vytautas» klubam tā noteikti ir PR kampaņa. Lietuvā basketbols pašlaik ir uz viļņa. Nav zināms, ko komanda no Bolu piesaistīšanas iegūs sportiskajā viedoklī, bet uzmanību tas noteikti piesaistīs,» sacīja Valters, kurš šajā sezonā, vadot gados jauno «Valmiera»/ORDO komandu, debitē trenera amatā.

«Tomēr Lietuva ir valsts, kam pietiek arī savu jauno spēlētāju. Tāpēc uzskatu, ka piesaistīt divus gados jaunus amerikāņu basketbolistus nav nepieciešamības,» norādīja Valters.

Līgumā ar Boliem ir atruna pārtraukt to pēc mēneša. Klubs apsolījis viņiem dot iespējas spēlēt BBL turnīrā, savukārt saistībā LKL tas vērtēs, vai viņi ir pietiekami meistarīgi šim līmenim.

Brāļi Boli Lietuvā ieradīsies 4.janvārī, bet debiju BBL, visticamāk, piedzīvos piecas dienas vēlāk Prienos gaidāmajā BBL duelī ar Minskas «Cmoki» komandu.

BBL turnīrā «Vytautas» spēlē vienā apakšgrupā ar Latvijas klubiem «Jūrmalu» un «Betsafe»/«Liepāju». Ar jūrmalniekiem «Vytautas» izbraukumā tiksies 20.decembrī, bet pie Liepājas komandas viesosies 24.janvārī, līdz ar to pēc pusotra mēneša slavenos brāļus, iespējams, varēs redzēt arī Latvijā.

Liandželo Bols sezonu iesāka Kalifornijas Universitātes vienībā, bet novembrī kopā ar vēl diviem komandas biedriem par saulesbriļļu zādzību tika aizturēti Ķīnā. Basketbolisti tika atbrīvoti pēc ASV prezidenta Donalda Trampa iejaukšanās, bet pēc tam Liandželo Bols pameta Kalifornijas Universitātes komandu.

Savukārt Lamelo Bols oktobra sākumā pameta savu vidusskolas komandu un viņu mājās trenēja tēvs Lavārs, kurš basketbolu spēlēja koledžas gados, bet profesionālajā līmenī bija Nacionālās amerikāņu futbola līgas (NFL) spēlētājs.

Basketbolistu aģenta piedāvājumā klubiem bijis teikts, ka atalgojums nav būtisks, bet galvenais, lai abi brāļi spēlētu kopā. Kad izskanēja informācija par Bolu interesi doties uz Panevēžas «Lietkabelis» komandu, tās tā brīža galvenais treneris Artūrs Štālbergs sociālajā tīklā «Twitter» paironizēja, ka vienībā ir vakances apsardzes dienestā. Pāris dienu vēlāk latvietis tika atlaists no amata.

Bolu ģimenes vecāko dēlu Lonzo Bolu šī gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā ar augsto otro numuru izraudzījās Losandželosas «Lakers» komanda, kuras rindās viņš debitējis planētā spēcīgākajā līgā.

«Vytautas», kurā sezonu iesāka arī latviešu basketbolists Kārlis Apsītis, ar četrām uzvarām 13 mačos ieņem septīto vietu LKL kopvērtējuma tabulā, bet BBL Prienu-Birštonas vienība ar četriem panākumiem piecās cīņās A apakšgrupā atpaliek tikai no «Jūrmalas».

«Vytautas» pieteikumā LKL vienīgais ārzemnieks ir ukrainis Deniss Lukašovs, līdz ar to komandai nav jāuztraucas par leģionāru limitu.

Tiesa, «Vytautas» mēdz aizkavēties ar algu maksājumiem spēlētājiem, turklāt komandas galvenais treneris Virgīnijs Šeškus nepārvalda angļu valodu. Šeškus darbu varētu apgrūtināt arī tas, ka Lavārs Bols mēdz publiski kritizēt trenerus, kuru vadītajās komandās spēlē viņa dēli.

Tāpat šoruden Šeškus iekļuva skandālā, kad BBL spēlē Igaunijas pilsētā Raplā ar vietējo «AVIS Utilitas» komandu pēc izraidīšanas no zāles sarīkoja skandālu un uz ģērbtuvēm aizsūtīja visu savu komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu