Zubkovs: Krievijas bobslejisti un skeletonisti ir gatavi startēt zem olimpiskā karoga

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Krievijas Bobsleja federācijas prezidents Aleksandrs Zubkovs, kurš uz mūžu jebkādā statusā diskvalificēts no dalības olimpiskajās spēlēs, izteicies, ka krievu bobslejisti un skeletonisti ir gatavi 2018. gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs piedalīties zem olimpiskā karoga.

SOK jau pagājušajā nedēļā pieņēma lēmumu diskvalificēt visu Krievijas olimpisko komandu no dalības Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Tiesa, Krievijas atlēti februārī gaidāmajā Olimpiādē varēs piedalīties pēc individuāliem uzaicinājumiem, bet viņiem būs liegts startēt zem savas valsts karoga, savukārt uz viņu formastērpiem būs uzraksts «Olympic Athlete from Russia».

Dienu pēc SOK soda sankciju paziņošanas Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) četriem Krievijas skeletonistiem - Aleksandram Tretjakovam, Jeļenai Ņikitinai, Olgai Potiļicinai un Marijai Orlovai - piemēroja pagaidu diskvalifikāciju, līdz ar to viņi iepriekšējā Pasaules kausa posmā Vistlerā nestartēja. Savukārt pagājušajā nedēļā IBSF ekspertu komisija pagaidu diskvalifikāciju atcēla, aizbildinoties, ka no SOK nav saņemti pietiekami pierādījumi par krievu sportistu vainu, tāpēc Tretjakovs un kompānija Vinterbergā varēja startēt.

Vinterbergā, kur sniega dēļ tika atcelts otrais brauciens, Tretjakovs ieņēma ceturto vietu. Uzvarēja Dienvidkorejas skeletonists Sunbins Juns, bet sudraba medaļu ieguva Martins Dukurs.

«Mums ar skeletonistiem un bobslejistiem bija kopā sanākšana,» aģentūra TASS citē Zubkovu. «Visi sportisti, kuri piedalījās šajā sapulcē, balsoja par došanos uz olimpiskajām spēlēm zem neitrāla karoga. Būs jāpieņem situācija, ka nāksies startēt bez savas himnas un karoga. Bet mums ir jāparāda spēks mūsu sporta veidā.»

Vinterbergā no Krievijas skeletonistiem astoto vietu izcīnīja Vladislavs Marčenkovs, Ņikita Tregubovs ieņēma 14. vietu. Savukārt dāmām trešo vietu izcīnīja Ņikitina, Julija Kanakina palika 12. vietā, bet Renāta Kužina finišēja 27. pozīcijā.

Bobslejā Aleksandra Kasjanova divnieks Vinterbergā ieņēma 6. vietu un bija visaugstāk no Krievijas ekipāžām. Savukārt četriniekos Kasjanova vadītā komanda izcīnīja 8. vietu.

Planētas titulētākajam skeletonistam Martinam Dukuram, ļoti iespējams, šī ir pēdējā sezona, jo iepriekš viņš izteicies, ka pēc Phjončhanas olimpiskajām spēlēm varētu likt punktu sportista karjerai.

Krievijas sporta medija «Sport-Express» interneta vietnes aptaujā, vai krievu sportistiem vajadzētu zem neitrāla karoga piedalīties Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, vairākums (61,8%) atbildējuši, ka šīs valsts atlētiem Olimpiādes spēles vajadzētu boikotēt. Aptaujā saņemtas vairāk nekā 127 tūkstoši balsu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu