«City» futbolisti uzvar Mančestras derbijā

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Anglijas futbola premjerlīgas līderu spēlē svētdien Mančestras «City» komanda ar rezultātu 2:1 (1:1) sniegainos laikapstākļos pieveica otru pilsētas vienību «United», iegūstot jau 11 punktu pārsvaru kopvērtējumā.

Aizvadītajā mačā uzvaru otrajā puslaikā izrāva argentīnietis Nikolass Otamendi, izmantojot Romelu Lukaku kļūdu, kuram neizdevās aizsist bumbu prom no vārtiem. «City» komanda guva četrpadsmito uzvaru pēc kārtas premjerlīgā un pārtrauca «United» 40 nezaudēto spēļu sēriju savā «Old Trafford» stadionā.

Pirms tam pirmā puslaika izskaņā komandas apmainījās vārtu guvumiem - 43.minūtē «City» vadībā izvirzīja Davids Silva, bet jau kompensācijas laikā izlīdzinājumu panāca Markuss Rešfords.

Četrpadsmit uzvaras pēc kārtas ir atkārtots premjerlīgas rekords, bet pirmoreiz kāda no komandām to paveikusi vienas sezonas laikā.

Zīmīgi, ka punktus šajā kārtā zaudēja arī citas kopvērtējuma līderes Mančestras «City» tuvākās konkurentes.

Tā Liverpūles derbijā svētdien «Liverpool» cīnījās 1:1 (1:0) ar «Everton» vienību. Vispirms «Liverpool» vadībā izvirzīja ēģiptiešu pussargs Muhameds Salahs, kurš līdz ar to pārņēma vadību turnīra rezultatīvāko spēlētāju galvgalī, bet spēles beigu daļā Veins Rūnijs ar 11 metru soda sitienu panāca izlīdzinājumu.

Savukārt Londonas «Arsenal» vienība svētdien viesos cīnījās 1:1 (0:1) ar «Southampton» futbolistiem. Šeit vispirms mājiniekus vadībā izvirzīja Čārijs Ostins, bet vien 88.minūtē izlīdzinājumu panāca Olivjē Žirū.

Sestdien Vesthemas «United» savā laukumā ar rezultātu 1:0 (1:0) pārspēja iepriekšējās sezonas čempioni Londonas «Chelsea».

Novembra sākumā pie Vesthemas «United» stūres stājās Deivids Moizs, kurš karjeras laikā trenējis arī Mančestras «United», bet viņa vadībā komanda iepriekšējās četrās spēlēs cieta trīs zaudējumus un reizi cīnījās neizšķirti, tikai sestdien tiekot pie pirmās uzvaras.

Vesthemas «United» uzvaru nodrošināja Marko Arnautoviča sestajā minūtē gūtie vārti. Austriešu uzbrucējs pretinieku soda laukumā apspēlēja «Chelsea» aizsargus un raidīja bumbu vārtos.

Tikmēr graujošu uzvaru sestdien izcīnīja Totenhemas «Hotspur», kas savā laukumā ar rezultātu 5:1 (1:0) pārspēja Stokas «City».

Uzvarētājiem ar diviem vārtiem izcēlās angļu uzbrucējs Herijs Keins. Viņš un «Liverpool» ēģiptiešu pussargs Muhameds Salahs šosezon guvuši pa 12 vārtiem un ir premjerlīgas rezultatīvākie futbolisti.

«Hotspur» premjerlīgas spēlēs nebija uzvarējusi vairāk nekā mēnesi.

Savukārt «Burnley» savā laukumā ar rezultātu 1:0 (1:0) pārspēja «Watford», vārtus gūstot kanādiešu pussargam Skotam Erfīldam.

Vēl sestdien 2016.gada čempione Lesteras «City» viesos ar rezultātu 3:2 (1:1) pārspēja Ņūkāslas «United», Hadersfīlas «Town» savu skatītāju priekšā ar 2:0 (2:0) uzvarēja Braitonas un Houvas «Albion», kamēr Svonsī «City» mājās ar 1:0 (0:0) apspēlēja Vestbromvičas «Albion».

Tikmēr Londonas «Crystal Palace» savā laukumā nospēlēja 2:2 (2:2) ar «Bournemouth», kuras rindās divus vārtus guva angļu uzbrucējs Džermeins Defo.

Kopvērtējumā pēc 16 kārtām līderei Mančestras «City» ir 46 punkti, ar 35 punktiem seko Mančestras «United», attiecīgi 32 un 30 punkti ir «Chelsea» un «Liverpool» vienībām, bet piecinieku ar 29 punktiem noslēdz «Arsenal».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu