Rīgas «Dinamo» izbraukumā devusies ar iepriekš savainoto Salmelu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Rīgas «Dinamo» komanda kārtējā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izbraukumā devusies arī ar iepriekš savainoto somu aizsargu Ansi Salmelu sastāvā.

Izbraukums Rīgas klubam gan nebūs ilgs, jo tajā paredzēta tikai viena spēle - sestdien pret Minskas «Dinamo». Savukārt pirmdien būs cīņa savā laukumā pret Maskavas apgabala «Vitjaz», bet pēc tam sekos trīs maču izbraukuma tūre Tālajos Austrumos, pēc kuras gaidāma komandas dalība prestižajā Špenglera kausā.

Pašlaik 33 gadus vecais Salmela savainojuma dēļ nav spēlējis kopš novembra vidus. Tiesa, tik un tā nav skaidra viņa dalība sestdienas cīņā. Soms šosezon 16 spēlēs atzīmējies ar trim vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm, kā arī negatīvu lietderības koeficientu -1.

Izbraukumā devušies divi vārtsargi, astoņi aizsargi un 14 uzbrucēji. Galvenā trenera Ģirta Ankipāna un viņa palīgu rīcībā šajā izbraukumā būs šādi hokejisti:

vārtsargi - Jānis Kalniņš, Mants Ārmalis;

aizsargi - Nerijus Ališausks, Guntis Galviņš, Aleksandrs Jerofejevs, Georgijs Pujacs, Krišjānis Rēdlihs, Ansi Salmela, Aleksandrs Smirnovs un Kristaps Zīle;

uzbrucēji - Oskars Batņa, Māris Bičevskis, Rihards Bukarts, Lauris Dārziņš, Georgs Golovkovs, Miks Indrašis, Edgars Kulda, Roberts Lipsbergs, Brendon Makmilens, Vitālijs Pavlovs, Frenks Razgals, Miķelis Rēdlihs, Gunārs Skvorcovs un Nikolajs Žerdevs.

Tikmēr savainojumu dēļ mājās palikuši aizsargi Uvis Balinskis un Karls Stolerijs, kā arī uzbrucēji Koltons Gilīss, Denijs Kristo, Ņikita Jevpalovs, Gints Meija.

Rīgas «Dinamo» ar 29 punktiem 39 mačos ir pēdējā - 13.vietā - Rietumu konferencē, no tuvākajiem konkurentiem Bratislavas «Slovan» atpaliekot 11 punktus. Savukārt visā līgā rīdzinieki apsteidz vien Hantimansijskas «Jugra» komandu, kurai ir par vienu punktu mazāk.

Rīgas «Dinamo» iepriekšējā sezonā, kas Latvijas klubam bija neveiksmīgākā deviņos KHL aizvadītos gados, palika pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū, bet visā līgā ieņēma priekšpēdējo, 28. pozīciju.

Pirmajās četrās sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi «play-off» spēlēja arī 2013./2014. gada sezonā, bet nākamos trīs gadus «Dinamo» palika bez izslēgšanas turnīra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu