UEFA Eiropas līgas «play-off» piedalīsies pa četriem Spānijas, Itālijas un Krievijas klubiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

UEFA Eiropas līgas izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā jeb 1/16 finālā piedalīsies pa četriem Spānijas, Itālijas un Krievijas klubiem, kļuva zināms pēc ceturtdien aizvadītajām spēlēm apakšgrupu turnīros.

Sacensības no Spānijas turpinās «Villarreal», Bilbao «Athletic», Sansevastjanas «Real Sociedad» un Madrides «Atletico» komandas, pēdējai dalībnieku vidū tiekot kā UEFA Čempionu līgas savas apakšgrupas trešās vietas ieguvējai.

Tikmēr no Itālijas izslēgšanas spēlēs piedalīsies titulētā «AC Milan», kā arī Bergāmo «Atalanta», Romas «Lazio» un «Napoli», kas arī spēlēja UEFA Čempionu līgā.

Savukārt Krievija izslēgšanas mačos varēs sekot līdzi Maskavas «Lokomotiv», Sanktpēterburgas «Zeņit», kā arī UEFA Čempionu līgā spēlējušo Maskavas CSKA un Maskavas «Spartak» gaitām.

Trīs klubu pārstāvniecība būs Francijai, izslēgšanas spēlēs tiekot Marseļas «Olympique», Lionas «Olympique» un «Nice» komandām, bet pa diviem klubiem būs Vācijai, Portugālei un Serbijai.

Tikmēr Angliju izslēgšanas spēlēs pārstāvēs tikai Londonas «Arsenal», kas ceturtdien grupu kārtu noslēdza ar 6:0 (3:0), sagraujot Baltkrievijas vienību Barisavas BATE. Tiesa, pieci angļu klubi spēlēs UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā.

Zīmīgi, ka neviens no trim Vācijas klubiem nepārvarēja UEFA Eiropas līgas apakšgrupu barjeru, bet izslēgšanas spēlēs no UEFA Čempionu līgas tika Dortmundes «Borussia» un «Leipzig» futbolisti.

Ceturtdien fiasko piedzīvoja «Koln» vienība, kura H apakšgrupas spēlē viesos ar 0:1 (0:1) zaudēja Belgradas «Crvena Zvezda» vienībai no Serbijas, kas līdz ar to tika 1/16 finālā. Savukārt vācu klubi «Hoffenheim» un Berlīnes «Hertha» izredzes tikt izslēgšanas spēlēs jau bija zaudējuši iepriekš.

Vēl ceturtdien negaidītu zaudējumu cieta «AC Milan», kas D apakšgrupas spēlē viesos ar 0:2 (0:1) atzina Horvātijas vienības «Rijeka» pārākumu.

Milānieši vietu izslēgšanas spēlēs bija nodrošinājusi jau pirms pēdējās kārtas, savukārt «Rijeka» grupā tomēr palika trešā, kamēr izslēgšanas spēlēs tika Atēnu AEK no Grieķijas, kam ceturtdien pietika ar neizšķirtu 0:0 (0:0) viesos pret Vīnes «Austria» vienību.

Vēsturisku panākumu ceturtdien guva Kazahstānas čempione «Astana», kas A apakšgrupas mačā ar 1:0 (1:0) uzvarēja Čehijas klubu Prāgas «Slavia» un pirmo reizi kluba vēsturē kādā no Eirokausiem sasniedza izslēgšanas spēles.

Grupā ar 11 punktiem uzvarēja spāņu «Villarreal», «Astana» atpalika par punktu, kamēr «Slavia» bija astoņi, bet Telavivas «Maccabi» komandai četri punkti.

«Astana» šosezon startēja arī UEFA Čempionu līgā, kur otrajā kvalifikācijas kārtā pārspēja Latvijas čempioni Jūrmalas «Spartaku», taču vēlāk šo sacensību grupu turnīrā netiekot.

Tāpat UEFA Eiropas līgas 1/16 finālā spēlēs Ukrainas grands Kijevas «Dinamo», Skotijas labākais klubs Glāzgovas «Celtic», portugāļu vienības Lisabonas «Sporting» un Bragas «Sporting», Čehijas klubs Plzeņas «Viktoria», Austrijas vienība «Salzburg», Belgradas «Partizan» no Serbijas, Razgradas «Ludogorets» no Bulgārijas, Dānijas čempione «Kobenhavn», rumāņu klubs Bukarestes FCSB un «Ostersunds» no Zviedrijas.

Izslēgšanas spēļu pirmās kārtas pāru izloze notiks pirmdien.

Iepriekšējā sezonā par UEFA Eiropas līgas čempioni tika kronēta Anglijas premjerlīgas komanda Mančestras «United», kas finālā ar 2:0 pārspēja Nīderlandes klubu Amsterdamas «Ajax».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu