RFS komandu turpmāk vadīs Lietuvā panākumus guvušais Dambrausks

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: 15min.lt/LETA

«SynotTip» Latvijas futbola virslīgas aizvadītās sezonas piektās vietas ieguvēja RFS trešdien galvenā trenera amatā apstiprinājusi 2015. un 2016.gada Lietuvas čempionu Valdu Dambrausku.

Pēc darba Panevēžas «Ekranas» komandā Dambrausks 2014.gada beigās kļuva par Viļņas «Žalgiris» komandas galveno treneri, nākamajās divās sezonās ar vienību izcīnot visus iespējamos titulus un šī gada sākumā arī tiekot pie Lietuvas Superkausa.

Tāpat Dambrausks tika atzīts par 2016.gada Lietuvas gada treneri, tomēr šīs sezonas beigas «Žalgiris» aizvadīja neveiksmīgi, kas oktobra beigās lika speciālistam atkāpties no amata.

Pašlaik 40 gadus vecais Dambrausks karjeras piesākumos mācījies futbola akadēmijās Anglijā, bet dzimtenē pilnvērtīgu karjeru sāka kā Valda Urbona palīgs «Ekranas» komandā, arī šeit divreiz kļūstot par valsts čempionu. 2014.gadā jau Dambrausks bija galvenais treneris, bet pēc tās sezonas Panevēžas vienība bankrotēja.

Tāpat Dambrausks iepriekš trenējis arī Lietuvas U-19 izlasi.

Zīmīgi, ka kādreizējais Dambrauska skolotājs Urbons septembrī kļuva par Latvijas komandas Jūrmalas «Spartaks» galveno treneri un vēlāk aizveda to līdz otrajam valsts čempionu titulam pēc kārtas.

Šogad virslīgā RFS izcīnīja tikpat punktus kā «Ventspils» komanda, tomēr palika aiz Kurzemes vienības un bez pēdējās ceļazīmi uz UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīru. Vēl divas kārtas pirms čempionāta beigām RFS pretendēja uz čempionu titulu, bet pēdējā kārtā varēja izcīnīt sudrabu, tomēr neveiksmīgās sezonas beigas lika atbrīvot no amata galveno treneri Andreju Kaļiņinu.

RFS 2016.gada sezonā, debitējot virslīgā, kopvērtējumā palika sestajā vietā, bet 2017.gada sezonai komplektēja konkurētspējīgu sastāvu ar vairākiem Latvijas izlases futbolistiem. Sezonas gaitā komandas rindas papildināja arī izlases aizsargs Kaspars Dubra, 2011. un 2012.gada Latvijas labākais futbolists Aleksandrs Cauņa, kā arī valstsvienības uzbrucējs Eduards Višņakovs.

RFS komandai šobrīd ir lielākā pārstāvniecība Latvijas izlasē, jo uz novembrī paredzētajām pārbaudes spēlēm izsaukti pieci futbolisti, kuri aizvadītajā sezonā pārstāvēja Rīgas klubu, kā arī valstsvienībai palīdzēs Gļebs Kļuškins, kurš kopš 2015.gada pārstāvēja «Jelgavu», bet nākamsezon spēlēs RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu