Oficiāli: Briedis ar Usiku cīnīsies Rīgā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA/TVNET

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis (23-0, 18 KO) Pasaules boksa supersērijas pirmā smagā svara pusfināla cīņu ar ukraini Oleksandru Usiku (13-0, 11 KO) aizvadīs 27. janvārī «Arēnā Rīga», trešdien paziņoja turnīra rīkotāji.

Iepriekš izskanēja ziņas, ka Briedis ar Usiku varētu cīnīties Rīgā, Kijevā (Ukraina) vai Čikāgā (ASV). Tiesa, vēlāk supersērijas galvenais organizators Kalle Zauerlands aģentūrai LETA norādīja, ka Amerikas variants ir maz ticams.

Pats Usiks sarunā ar «Boxing Ukraine Atamans Pro» sacīja, ka grasās doties uz Rīgu.

Turnīra ceturtdaļfinālā Briedis pārpildītu «Arēnas Rīga» tribīņu priekšā pieveica Maiku Peresu no Kubas, aizstāvot Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu. Latvijas bokseris bija labākais pēc 12 raundu cīņas, triumfējot pēc punktiem. Uzvaru viņam deva visi trīs tiesneši - 116:110, 115:111, 114:112.

Savukārt Usiks ceturtdaļfinālā pārliecinoši pieveica vācieti Marko Huku.

«Man vienalga, kur es cīnos,» turnīra oficiālajā mājas lapā citēts Usiks. «Rīgā būs 10 000 līdzjutēju, un tas ir lieliski. Fani var gaidīt skaistu un interesantu cīņu starp diviem pasaules čempioniem.»

30 gadus vecais Usiks tiek uzskatīts par visa turnīra galveno favorītu. Viņš tāpat kā Briedis savas karjeras laikā cīnījies bez zaudējumiem.

«Esmu patiesi priecīgs, ka viss tā iegrozījies,» teica Briedis. «Esmu pateicīgs Latvijas līdzjutējiem, kuri, būdami kaislīgi atbalstītāji, to padarījuši iespējamu. Tagad viss tiek pakārtots, gatavojoties cīņai ar Usiku, un janvārī jāsagādā lielisks šovs.»

Brieža un Usika duelī tiks noskaidrots arī Ukrainas pārstāvim piederošās Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostas turpmākais īpašnieks. Uzvaras gadījumā, iekļūstot finālā, Briedis varēs pretendēt uz visiem tituliem.

«Viņa [Usika] stiprās puses ir ātras kājas, un viņš izdara daudz sitienu, bet jebkuram bokserim ir kļūdas. Visiem ir vājās vietas, un tās mēs skatīsimies un uz tām mēģināsim strādāt, likt akcentu. Viņš skatās mūsu cīņas, bet arī mēs skatīsimies viņa cīņas,» oktobrī intervijā TVNET sacīja Brieža treneris Sandis Kleins.

Tikmēr otrā pusfinālā kubietis Juniers Dortikoss tiksies ar krievu Muratu Gasijevu. Kā otrdien pavēstīja supersērijas rīkotāji, viņu pusfināls 3. februārī norisināsies Sočos «Boļšoi» arēnā, kur 2014. gadā notika olimpisko spēļu hokeja turnīrs.

Fināls nākamā gada maijā risināsies Saūda Arābijas pilsētā Džidā.

Supersērijas čempions ne tikai iegūs Muhameda Ali vārdā nosauktu balvu, bet arī kļūs par visu četru prestižāko pasaules čempiona jostu īpašnieku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu