«Ventspils» basketbolisti Čempionu līgas spēlē galotnē zaudē PAOK

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bkventspils.lv

Latvijas vicečempione basketbolā «Ventspils», neveiksmīgi aizvadot mača izskaņu, otrdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas septītās kārtas spēlē izbraukumā ar 76:83 (17:21, 24:14, 20:22, 15:26) piekāpās Grieķijas klubam Saloniku PAOK.

Latvijas komandas sastāvā rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Māris Gulbis, kamēr 16 punktus pievienoja leģionārs Maiks Brusevics. Tikmēr 14 punkti lietuvietim Juļam Jucikam.

Savukārt PAOK labā 15 punktus iemeta Vangelis Margaritis.

Spēle sākās ar noteikumu pārkāpumu pret Gulbi, kurš turklāt tobrīd izpildīja trīspunktnieku. Tiesa, viņš iemeta tikai vienu no trim soda metieniem, bet turpinājums ventspilniekiem bija nesekmīgāks, jo PAOK veica 8:0 izrāvienu. Pēcāk Saloniku komanda panāca arī 13:5, bet tad cīņas gaita izlīdzinājās, jo ventspilnieki bija atguvušies uzbrukumā. Tiesa, Latvijas komanda visu laiku atradās iedzinējos, pirmās desmit minūtes noslēdzot ar četru punktu deficītu - 17:21.

Arī pirmā puslaika turpinājumā vienības turpināja punktus gūt līdzīgi, bet otrā ceturkšņa viducī «Ventspilij» izdevās veiksmīgāks nogrieznis, kas ļāva likvidēt sešu punktu deficītu un pēc Ronalda Zaķa precīzā «sodiņa» pēc ilgāka pārtraukuma panākt neizšķirtu (31:31). Arī noslēdzošajās pirmā puslaika minūtēs ventspilnieki bija uz viļņa, jo pēc Gulbja divpunktnieka izdevās panākt jau 38:34.

Lai arī pēc soda metieniem mājinieki PAOK pāris punktus atspēlēja, Ubilla piecas sekundes līdz lielajam pārtraukumam realizēja svarīgu tālmetienu un panāca 41:35, ar šādu rezultātu arī noslēdzoties pirmajam puslaikam.

Otrā puslaika ievadā PAOK likvidēja ventspilnieku pārsvara, bet turpinājumā starp abām vienībām bija ļoti līdzvērtīga cīņa, vadībā esot te vienai, te otrai komandai. Nepilnas četras minūtes līdz trešās ceturtdaļas beigām Gulbis ar precīzu trejaci izvirzīja «Ventspili» vadībā ar 53:48. Latvijas klubs kādu brīdi turējās šo dažu punktu vadībā, tomēr nekur tālāk atrauties neizdevās, PAOK basketbolistiem nepārtraukti uzturot spriedzi.

Noslēdzošajās desmit minūtēs nelielu pārsvaru jau izdevās iegūt mājiniekiem, kuri pēc Fila Gosa divpunktnieka septiņarpus minūtes līdz beigām izvirzījās vadībā ar 66:61. PAOK vienība turklāt šo pārsvaru diezgan veiksmīgi noturēja, uz neilgu brīdi iegūstot arī septiņu punktu vadību, tomēr «Ventspils» pēc neliela izrāviena un Jucika divpunktnieka trīs minūtes un 40 sekundes pirms beigām panāca 70:70.

Noslēdzošajās pamatlaika minūtēs ritēja bezkompromisa cīņa, bet noslēdzošās 60 sekundes sākās ar 76:73 par labu PAOK komandai. Aigara Šķēles tālmetiens 54 sekundes pirms beigām lidoja grozam secen, kamēr nākamajā mājinieku uzbrukumā precīzs bija Lakijs Džonss, līdz ar to panākot jau sešu punktu pārsvaru. Šāds pavērsiens 28 sekundes pirms beigām lika ventspilnieku galvenajam trenerim Robertam Štelmaheram ņemt minūtes pārtraukumu.

Pēc pārtraukuma Gulbis pieļāva kļūdu, kas Ingum Jakovičam lika pārkāpt noteikumus. Pēc tam mājinieki realizēja abus soda metienus un panāca jau 81:73, bet pēc vēl vienas ventspilnieku kļūdas tablo vēstīja jau 83:73. Septiņas sekundes līdz beigām Šķēle iemeta tālmetienu, bet mača liktenis tobrīd jau bija izšķirts.

Abas komandas Čempionu līgā tikās arī iepriekšējā sezonā, kad PAOK svinēja divas uzvaras, mājās gūstot panākumu papildlaikā ar 85:81, bet Ventspilī uzvarot ar 84:54.

Ventspilniekiem FIBA Čempionu līgā šī bija pirmā spēle kopš 14.novembra, kad savā laukumā ar rezultātu 55:66 nācās kapitulēt Itālijas komandai Kapo d'Orlando «SikeliArchivi». Pēc tam kurzemnieki atgriezās uz uzvaru takas, izcīnot divus panākumus «OlyBet» Latvijas Basketbola līgā (LBL), tostarp pret principiālo pretinieci «VEF Rīga».

Tikmēr PAOK iepriekšējā FIBA Čempionu līgas spēlē ar rezultātu 69:82 zaudēja Lietuvas klubam Klaipēdas «Neptūnas», ciešot trešo zaudējumu pēc kārtas šajā turnīrā. Tiesa, arī PAOK pirms otrdienas mača bija uz uzvaru viļņa, izcīnot divus panākumus Grieķijas čempionātā.

«Ventspils» basketbolisti šīs sezonas FIBA Čempionu līgu sāka ar dramatisku uzvaru savā laukumā, jo Ronalda Zaķa metiens septiņas sekundes pirms pamatlaika beigām nodrošināja panākumu 73:72 savā laukumā pār iepriekšējās sezonas čempioni Tenerifes «Iberostar» no Spānijas, bet nākamajā mačā viesos tika ciests zaudējums 80:87 Lietuvas klubam «Neptūnas».

Savukārt pēc tam «Ventspils» divas spēles aizvadīja mājās, vēl vienā sīvā cīņā ar 78:77 pieveicot iepriekšējās sezonas Francijas čempioni Šalonas pie Sonas «Elan», bet pēc tam ar 61:73 zaudējot Vācijas klubam Ludvigsburgas «MHP Riesen». Turpinājumā «Ventspils» viesos ar 99:74 pārspēja latviešu basketbolista Rolanda Freimaņa pārstāvēto Turcijas komandu «Gaziantep», kam sekoja zaudējums Kapo d'Orlando «Sikeli Archivi» komandai, kuru tobrīd vēl pārstāvēja Artūrs Strautiņš, kurš gan tagad šo komandu ir atstājis, pārceļoties uz pēc spēka Itālijas otro līgu.

Savukārt PAOK šajā turnīrā ir uzvarējusi tikai vienā spēlē, kad oktobra beigās viesos ar 63:58 pārspēja tieši «Sikeli Archivi» vienību.

FIBA Čempionu līgas B apakšgrupā pa piecām uzvarām sešās spēlēs ir Vācijas klubam Ludvigsburgas «MHP Riesen», spāņu Tenerifes «Iberostar» un lietuviešu Klaipēdas «Neptūnas».

Tikmēr pirmajam trijniekam ar trim uzvarām septiņās cīņās seko Francijas komanda Šalonas pie Sonas «Elan» un «Ventspils». Savukārt divas uzvaras ir «Gaziantep» un PAOK vienībām, kamēr Kapo d'Orlando «SikeliArchivi» komandai ir viens panākums.

«Ventspils» komanda, pie kuras stūres pirms šīs sezonas atgriezās Roberts Štelmahers, «OlyBet» Latvijas Basketbola līgā (LBL) šosezon uzvarējusi visās desmit aizvadītās spēlēs, kas komandai ļauj ieņemt pirmo vietu pašmāju čempionātā.

Tikmēr PAOK komanda šosezon Grieķijas čempionātā septiņās spēlēs tikusi pie četrām uzvarām, kas dod sesto vietu kopvērtējuma tabulā. Iepriekšējā sezonā šajā komandā spēlēja Latvijas izlases basketbolists Žanis Peiners.

Starpsezonā no dalības FIBA Čempionu līgas turnīrā atteicās Latvijas čempione «VEF Rīga», tāpēc tiesības sacensties tajā ieguva «Ventspils», kas šo iespēju izmantoja. Zīmīgi, ka arī pērn «Ventspils» bija līdzīgā situācijā, jo startēt FIBA Čempionu līgā atteicās tā brīža Latvijas čempioni «Valmiera»/ORDO un sudraba godalgas ieguvusī «VEF Rīga».

Šosezon FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā komandu skaits no 40 samazināts uz 32, lai veicinātu turnīra kvalitāti. Novembra beigās turnīrā bija pārtraukums, kāds būs arī februārī, lai basketbolisti varētu palīdzēt valstsvienībām FIBA Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs.

FIBA Čempionu līgas balvu fondā šajā sezonā paredzēts miljons eiro uzvarētājiem. Rīkotāji sedz tiesnešu izdevumus, piedevām katra pamatturnīra dalībniece saņems 50 000 eiro prēmiju. Papildus prēmijas paredzētas arī par iekļūšanu katrā nākamajā kārtā - astotdaļfinālā 70 000 eiro, ceturtdaļfinālā 100 000, par ceturto vietu 140 000 eiro, trešo vietu - 200 000, otro vietu - 400 000 eiro, bet turnīra čempioni saņems miljonu.

Pagājušajā sezonā «Ventspils» nepārvarēja šī turnīra izslēgšanas sacensību pirmo kārtu, divu spēļu summā ar 135:137 piekāpjoties Itālijas klubam Venēcijas «Umana Reyer».

Turnīrā 32 komandas sadalītas četrās apakšgrupās, apakšgrupu sacensībās izspēlējot 14 kārtas ilgu divu apļu turnīru.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu