Kamaniņu braucēji Aparjods un Kivlenieks noslēdz pirmo desmitnieku PK posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Talantīgais Latvijas kamaniņu braucējs Kristers Aparjods un vēl viens latvietis Inārs Kivlenieks sestdien izcīnīja attiecīgi devīto un desmito vietu Altenbergas trasē Vācijā notiekošajā Pasaules kausa (PK) trešajā etapā.

Tikmēr par šī posma uzvarētāju kļuva vācietis Fēlikss Lohs, kuram Aparjods divu braucienu summā zaudēja 7,06 sekundes, bet Kivlenieks - 0,741 sekundi.

Savukārt otrais sestdien bija Romans Repilovs no Krievijas, kurš Loham piekāpās par 0,126 sekundēm, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās vēl viens mājinieks Johaness Ludvigs.

Aparjods pēc pirmā brauciena bija 11.pozīcijā, bet otro braucienu viņš veica bez lielām kļūdām. Lai arī pastāvēja izredzes pakāpties augstāk pat par vairākām vietām, konkurenti tomēr aizvadīja cienīgus braucienus, un viņam divu braucienu summā izdevās apsteigt vien savu komandas biedru Kivlenieku un ļoti neveiksmīgi otro braucienu aizvadījušo Semjonu Pavļučenko.

Tikmēr Kivlenieks pēc pirmā brauciena bija augstajā septītajā vietā, tomēr otrais brauciens latvietim neizdevās tik veiksmīgs, jo brauciens bija kļūdām bagātāks, tāpēc summā nācās atkrist uz desmito pozīciju.

Savukārt pārējie Latvijas braucēji sestdien uzrādīja pieticīgākus rezultātus - Kristaps Mauriņš bija 18.vietā, kamēr Artūrs Dārznieks un Riks Kristens Rozītis bija attiecīgi 20. un 22.pozīcijā.

Rozītim un Aparjodam jau bija garantēta vieta pamatsacensībās, bet caur Nāciju kausu posmam kvalificējās arī Kivlenieks, kurš piektdien bija otrais, kā arī Mauriņš un Dārznieks.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc trim posmiem līderis ar 355 punktiem ir vācietis Fēlikss Lohs, kuram ar 256 punktiem seko Pavļičenko, kamēr trešais ar 237 punktiem ir austrietis Volfgangs Kindls, kurš sestdien bija piektais.

Savukārt Rozītis ar 117 punktiem ir 13.pozīcijā, Aparjods ar 109 punktiem ieņem 15.vietu, Kivlenieks ar 72 punktiem ir 20.pozīcijā, Dārzniekam ir 39 punkti un 29.pozīcija, bet Mauriņš ar 27 punktiem noslēdz ir 33.vietā.

Sezonas pirmajā posmā labāko rezultātu izcīnīja Aparjods, kurš bija septītais, bet otrajā etapā izcēlās Rozītis, kurš ieņēma 13.vietu un Sprinta kausā bija sestais.

Jau vēstīts, ka sestdien divnieku sacensībās augsto piekto vietu ieņēma Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš, Andris un Juris Šici palika 12.vietā, kamēr Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs ierindojās 16.pozīcijā.

Tikmēr svētdien notiks sieviešu un komandas stafetes sacensības. Dāmām šajā posmā startēs Elīza Cauce, Ulla Zirne, Kendija Aparjode un Elīna Ieva Vītola.

Pēc šī Pasaules kausa posma kamaniņu braucēji dosies uz Ziemeļameriku, kur notiks posmi Kalgari un Leikplesidā.

Pasaules kausa sezona janvāra beigās noslēgsies ar Eiropas čempionātu Siguldā. Savukārt Phjončhanas olimpisko spēļu atlase ilgs līdz šī gada beigām, bet Latvija, visticamāk, sacensībās piedalīsies ar maksimālo dalībnieku skaitu - trim vīriem, trim dāmām un divām divnieku ekipāžām.

Latvijas kamaniņu braucēji pēdējās trīs olimpiskajās spēlēs ir tikuši pie medaļām. Tā 2006.gadā Turīnā Mārtiņš Rubenis izcīnīja bronzas godalgu, kura Latvijai kļuva par pirmo ziemas olimpiskajās spēlēs kopš valstiskās neatkarības atgūšanas. Savukārt 2010.gadā Vankūverā pie sudraba divnieku sacensībās tika brāļi Andris un Juris Šici, bet 2014.gada Olimpiādē Sočos viņi ieguva bronzu divnieku sacensībās, kā arī trešie bija komandu stafetē kopā ar Rubeni un Elīzu Cauci (tobrīd Tīrumu).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu