Girgensons karjeras 300. NHL spēlē cieš zaudējumu pret čempioniem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons piektdien aizvadīja savas karjeras 300. spēli Nacionālajā hokeja līgā (NHL), taču viņa pārstāvētā Bufalo «Sabres» komanda savā laukumā zaudēja Stenlija kausa īpašniecei Pitsburgas «Penguins».

«Sabres» mājās zaudēja «Penguins» ar rezultātu 0:4 (0:3, 0:1, 0:0). Uzvarētājiem ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Sidnijs Krosbijs, savukārt visus 34 pretinieku metienus atvairīja «Penguins» vārtsargs Tristans Džarijs.

Girgensons laukumā pavadīja 10 minūtes un 30 sekundes, viņš izdarīja 2 metienus pa pretinieku vārtiem, pielietoja 1 spēka paņēmienu, taču spēli pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -2.

23 gadus vecais Girgensons šosezon piedalījies 23 mačos, guvis 1 vārtus, veicis 2 rezultatīvas piespēles un sakrājis negatīvu lietderības koeficientu -3.

Latvijas hokejistam šī bija 300. spēle NHL spēlētāja karjerā, kuras laikā 5 sezonās viņš guvis 38 vārtus, izdarīji 61 rezultatīvu piespēli, nopelnījis 83 soda minūtes un negatīvu lietderības koeficientu -32.

NHL vēsturē no Latvijas hokejistiem vairāk spēles par Girgensonu aizvadījuši Artūrs Irbe (568), Sergejs Žoltoks (588), Kārlis Skrastiņš (832) un Sandis Ozoliņš (875).

«Sabres» ar šosezon izcīnītiem 16 punktiem 26 mačos patlaban ir pēdējā vietā Austrumu konferencē, kur «Penguins» ieņem 6. pozīciju ar 31 punktu 27 spēlēs.

Austrumos līdere ar 36 punktiem 25 mačos ir Tampabejas «Lightning», bet Rietumu konferences kopvērtējuma vadībā atrodas Vinipegas «Jets» ar 36 punktiem 26 spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu