Lipmans saņems balvu, tomēr pagaidām hokeja Slavas zālē netiks uzņemts

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Bijušais Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans nākamā gada maijā saņems Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Pola Loika vārdā nosauktu balvu par savu ieguldījumu sporta veida attīstībā, taču pagaidām IIHF Slavas zālē vēl netiks uzņemts.

(Papildināts viss teksts)

Lai arī sākotnēji tika ziņots, ka Lipmans nākamā gada pasaules čempionāta laikā Dānijā tiks uzņemts IIHF Slavas zālē, tomēr tas tā nenotiks, jo Loika balvas saņemšana nenozīmē, ka tās īpašnieks tiek iekļauts Slavas zālē.

IIHF piektdien dienas gaitā paziņos četrus hokejistus un divus pārstāvjus funkcionāru kategorijā, kuri tiks uzņemti Slavas zālē. Līdz šim hokejistu kategorijā kā Slavas zāles jaunpienācēji nosaukti zviedrs Daniels Alfredsons un soms Jere Lehtinens, savukārt funkcionāru kategorijā tajā iekļauti francūzis Filips Lakarjē un kanādietis Bobs Nedins.

IIHF ziņo, ka Nedins, kurš savulaik bija tiesnesis un turnīru virsuzraugs, pārrakstījis federācijas vēsturi, jo ir pirmais Slavas zāles pilntiesīgs dalībnieks, kurš iepriekš saņēmis arī Pola Loika vārdā nosaukto balvu.

Pola Loika vārdā nosauktā balva tiek pasniegta par ieguldījumu hokeja attīstībā, kā arī par ieguldījumu IIHF organizācijā un starptautiskajā hokejā kopumā.

Zīmīgi, ka 2003.gadā šo balvu saņēma Latvijā dzimušais Visvaldis Georgs Nagobads, kurš gan pēckara gados ar vecākiem emigrēja uz ASV, kur ilgus gadus bija šīs valsts valstsvienības ārsts.

Tikmēr IIHF uzsvērusi, ka tieši Lipmana vadībā Latvijas valstsvienība deviņdesmitajos gados sasniedza pasaules čempionāta elites divīziju, kā arī komanda četras reizes piedalījusies olimpiskajās spēlēs.

Pagājušā gada oktobrī LHF kongresā daudziem par pārsteigumu par jauno organizācijas prezidentu kļuva Aigars Kalvītis, šajā amatā nomainot Lipmanu.

Lipmans LHF prezidenta amatu ieņēma kopš 1998.gada, turklāt pirms tam viņš to vadīja 1994. un 1995.gadā.

Pēc aktīvas Lipmana darbības Rīgā 2006.gadā risinājās pasaules čempionāts. Pēc tam Latvija vairākkārt kandidēja uz šī turnīra atkārtotu rīkošanu, līdz šīs tiesības duetā ar Baltkrieviju tika iegūtas 2021.gada meistarsacīkstēm.

Iepriekš Lipmans nenoliedza, ka viņam ar IIHF prezidentu Renē Fāzelu ir labas attiecības.

Tikmēr Ričarda «Bibi» Toriani vārdā nosaukto balvu, kura tiek pasniegta par spīdošu karjeru hokejā spēlētājiem no valstīm, kuras nav uzskatāmas par hokeja lielvalstīm, saņems dānis Jespers Damgārds.

No Latvijas IIHF Slavas zālē ir iekļauti divi bijušie hokejisti - Helmuts Balderis (1998.gadā) un Artūrs Irbe (2010.gadā).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu