Diskvalificētie Krievijas skeletonisti un bobslejisti lūdz palīdzību Putinam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

No 2018.gada olimpiskajām spēlēm diskvalificētie Krievijas bobslejisti un skeletonisti uzrakstījuši atklātu vēstuli ar lūgumu valsts prezidentam Vladimiram Putinam.

Vēstuli Putinam parakstījuši atstādinātie skeletonisti Jeļena Ņikitina un Aleksandrs Tretjakovs, kā arī bobslejisti Aleksandrs Kasjanovs, Aleksejs Puškarjovs un Iļvirs Huzins.

«Mēs, Krievijas izlases bobslejisti un skeletonisti daudzus gadus esam aizstāvējuši mūsu Dzimtenes godu visās starptautiskajās sacensībās un olimpiskajās spēlēs. Bijām laimīgi un lepni, kad skanēja Krievijas himna, tika pacelts mūsu valsts karogs! Mums to netaisnīgi atņēma (..) Lūdzam jūs palīdzēt tikt skaidrībā ar mūsu atstādināšanu no starptautiskām sacensībām. Nākamnedēļ (..) mums jāpiedalās Pasaules kausa nākamajā posmā,» teikts vēstulē, kas publicēta Ņikitinas «Instagram» kontā, ko vēlāk pārpublicēja arī Krievijas masu saziņas līdzekļi.

Starptautiskā bobsleja un skeletona federācija (IBSF) piespriedusi pagaidu diskvalifikāciju pieciem Krievijas skeletonistiem un septiņiem bobslejistiem, kuru vidū ir arī karjeru beigušais Aleksandrs Zubkovs.

Zubkovs, kurš pilda Krievijas Bobsleja federācijas prezidenta pienākumus, bet diskvalifikācija dēļ nekādā statusā nevar piedalīties sacensībās, paudis, ka nav nepieciešamības pēc šādas vēstules. Viņš uzsver, ka nacionālā federācija jau dara visu iespējamo, lai atjaunotu tiesības Krievijai piedalīties Pasaules kausa izcīņā.

«Uzskatu, ka patlaban svarīgāki ir citi jautājumi. Piemēram tas, kādēļ viņi uz mūžu atstādināti no olimpiskajām spēlēm,» norādīja Zubkovs.

Krievija ir pieķerta valsts atbalstītas dopinga programmas izveidošanā un izmantošanā 2014.gada Soču Olimpiādē, savukārt Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) komisija līdz šim par dalību dopinga programmā 22 Krievijas sportistiem anulējusi Sočos sasniegtos rezultātus un diskvalificējusi viņus no olimpiskajām spēlēm.

Pēc diskvalifikācijām pārdalot medaļas, par olimpiskajiem čempioniem kļūtu latviešu bobsleja pilota Oskara Melbārža četrinieks ar stūmējiem Arvi Vilkasti, Daumantu Dreiškenu un Jāni Strengu, kā arī skeletonists Martins Dukurs, kuri Sočos palika otrie, kamēr Tomasam Dukuram pienāktos skeletona bronza, bet Melbārdim un Dreiškenam bobsleja - divnieku bronzas medaļas.

Tiesa, lai latvieši pilntiesīgi tiktu pasludināti par olimpiskajiem čempioniem, lēmums par medaļu pārdalījumu oficiāli jāpieņem IBSF.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu