Rūnijam joprojām pa spēkam «hat-trick»; Samoilovs un Šmēdiņš viesojas Mančestrā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Viens no visu laiku labākajiem britu futbolistiem Veins Rūnijs trešdien guva trīs vārtus Anglijas premjerlīgas mačā, sekmējot Liverpūles «Everton» komandas uzvaru. Savukārt Latvijas labākie pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš klātienē apmeklēja čempionāta līdervienības Mančestras «City» spēli.

«Everton» savā laukumā ar rezultātu 4:0 (2:0) pārspēja Vesthemas «United». Pašlaik 32 gadus vecais Rūnijs divus vārtus guva pirmajā puslaikā, pa reizei atzīmējoties 18. un 28. minūtē.

Savukārt «hat-trick» viņš noformēja spēles 66. minūtē, izceļoties ar fantastisku sitienu no laukuma centra apļa. Rūnijam premjerlīgā šis bija septītais «hat-trick» viņa karjerā, taču iepriekšējo reizi viņš to paveica visai pasen - 2011. gadā.

Anglijas izlases visu laiku labākais vārtu guvējs šosezon premjerlīgā 12 mačos bijis precīzs 7 reizes. Pagājušajā sezonā Mančestras «United» rindās uzbrucējs 25 spēlēs guva tikai 5 vārtus.

Pēc 13 Mančestras «United» komandā pavadītiem gadiem Rūnijs šovasar atgriezās «Everton» vienībā, kurā viņš iesāka savu profesionālo karjeru.

Savukārt līdervienība Mančestras «City», kas šosezon premjerlīgā vienīgā turpina spēlēt bez zaudējumiem, savā laukumā ar rezultātu 2:1 (0:0) pārspēja «Southampton».

Šo spēli klātienē bija devušies vērot Samoilovs un Šmēdiņš. Kaut arī Latvijas labākie pludmales volejbolisti jau sākuši gatavošanos nākamajai sezonai, viņiem izdevies treniņu procesā atlicināt laiku sportiskai izklaidei.

47. minūtē laukuma saimniekus vadībā izvirzīja beļģu pussargs Kevins de Bruine, bet neizšķirtu 75. minūtē panāca spāņu pussargs Oriols Romeu.

Par mača varoni spēles kompensācijas laika beigās kļuva angļu uzbrucējs Rahīms Stērlings, kurš guva uzvaras vārtus pēc de Bruines rezultatīvas piespēles.

Vēl vienā spēlē pašreizējā Anglijas premjerlīgas čempione Londonas «Chelsea» mājās ar 1:0 (0:0) pārspēja Svonsī «City». Vienīgos vārtus šajā duelī guva vācu aizsargs Antonio Rīdigers.

Savukārt Londonas «Arsenal» mājās ar 5:0 (1:0) sagrāva Hadersfīldas «Town». Uzvarētāju labā divus vārtus guva franču uzbrucējs Olivjē Žirū, bet bet pa reizei precīzi bija vācietis Mesuts Ezils, čīlietis Aleksis Sančess un francūzis Aleksandrs Lakazets.

Citā duelī «Liverpool» izbraukumā ar 3:0 (1:0) apspēlēja Stokas «City». Uzvarētājiem divus vārtus guva ēģiptiešu uzbrucējs Muhameds Salahs, kurš ar 12 precīziem sitieniem ir premjerlīgas labākais «bombardieris».

Anglijas premjerlīgas kopvērtējumā pēc 14 spēļu kārtām līdere ar 40 punktiem ir Mančestras «City», kurai ar 32 punktiem seko Mančestras «United». Trešā ar 29 punktiem ir «Chelsea», punktu mazāk ir «Arsenal», bet «Liverpool» ar 26 punktiem noslēdz vadošo piecnieku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu