Ostapenko un Martins Dukurs nominēti titulam Gada Eiropas cilvēks Latvijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/EPA/TVNET kolāža

Tenisiste Aļona Ostapenko un skeletonists Martins Dukurs iekļuvuši starp 10 pretendentiem balsojumā par titulu Gada Eiropas cilvēks Latvijā, portālu TVNET informēja nevalstiskajā organizācijā «Eiropas kustība Latvijā».

Gada Eiropas cilvēks Latvijā tituls ik gadu tiek piešķirts cilvēkam, kurš ar saviem darbiem devis vislielāko ieguldījumu Latvijas vārda popularizēšanai Eiropā un Eiropas kopējo vērtību integrēšanai Latvijā.

Titula ieguvējs tiek noskaidrots sabiedrības balsojumā, ko tradicionāli organizē Eiropas Kustība Latvijā. Šogad ir jubilejas gads - jau 20. reizi notiek balsojums par Gada Eiropas cilvēku Latvijā.

Balsojumam izvirzīti 10 pretendenti - sabiedriski aktīvi cilvēki, sporta, kultūras un politikas jomas pārstāvji. Izvirzot kandidātus, balsotāji pamatojuši, kāpēc tieši šim cilvēkam jākļūst par 2017. Gada Eiropas cilvēku Latvijā.

Aļona Ostapenko, tenisa zvaigzne. «Aļonas un ar viņu nedalāmi saistītais Latvijas vārds izskanēja visā Eiropā un pasaulē pēc fantastiskā triumfa Parīzes tenisa sacensībās. Kopš šīs uzvaras Aļona ir vēl vairāk augusi. Viņa iedvesmo! Paldies par Latvijas vārda nešanu Eiropā un pasaulē!»

Martins Dukurs, olimpiskais čempions skeletonā. «Martins Dukurs mainīja pasauli, un viņa sasniegtais ļauj cerēt uz labāku un godīgāku nākotni. Atsakoties startēt čempionātā valstī, kurā atklāta plaša mēroga dopinga sistēma, Martins kopā ar brāli un tēvu mainīja to, ko sporta funkcionāri un ietekmīgas amatpersonas nespēja. Viņš parādīja, cik daudz var mainīt viens cilvēks, kas nepadodas, bet iet savu, godīgu, taisnu un profesionālu ceļu, pat ja tas īstermiņā nozīmē zaudējumu.»

Balsojumam par Gada Eiropas cilvēku Latvijā vēl izvirzīti - Andris Bērziņš («TechHub Riga» līdzdibinātājs un vadītājs), Artis Pabriks (Eiropas Parlamenta deputāts), Ineta Ziemele (Satversmes tiesas priekšsēdētāja), Ivars Ījabs (Latvijas Universitātes asociētais profesors), Jānis Rozenbergs (Cēsu novada domes priekšsēdētājs), Jānis Skutelis (TV raidījuma vadītājs, improvizators), Krista Burāne (režisore, dramaturģe un starpdisciplināru mākslas projektu autore), Sanita Jemberga (Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centra «Re: Baltica» izpilddirektore un redaktore).

Balsot par titula pretendentiem var šeit.

Šo apbalvojumu iepriekš ir saņēmuši divi sportisti. 2003. gadā titulu ieguva futbolists Māris Verpakovskis, bet 2014. gadā bokseris Mairis Briedis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu