Kremlī uzskata, ka Krievijas uzvara Sočos paliks uz visiem laikiem

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET kolāža

Autoritārā Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs uzskata, ka 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs krievu sportistu iegūtās olimpiskās medaļas paliks uz visiem laikiem.

«Izcīnīto uzvaru ir ļoti grūti nozagt, turklāt tādu uzvaru, kas uz visiem laikiem paliks mūsu izlasei, mūsu sporta varoņiem,» aģentūra TASS citē Peskovu. «Attiecībā uz pieņemtajiem lēmumiem (individuāli izcīnīto godalgu atņemšana) ir nepieciešama padziļināta, mierīga un prātīga analīze.»

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) izmeklēšanas komisija Denisa Osvalda vadībā anulēja bobslejistam Aleksandram Zubkovam izcīnītās divas zelta medaļas Soču olimpiskajās spēlēs. Tāpat iegūtā uzvara tika anulēta skeletonistam Aleksandram Tretjakovam.

Pēc piespriestajām diskvalifikācijām Krievija kopējā medaļu ieskaitē Soču olimpiskajās spēlēs no pirmās vietas atkrita uz ceturto. Taču Kremlis, turpinot gadiem ilgo retoriku, pieverot acis uz starptautisku organizāciju oficiāliem atzinumiem, uzskata savu valsti par uzvarētājiem.

«Ir svarīgi turpmāk ļoti aktīvi un enerģiski veikt visus nepieciešamos pasākumus, lai aizsargātu mūsu sportistu likumiskās intereses, pilnībā sadarbojoties ar starptautiskajām sporta organizācijām,» sacīja Peskovs.

Krievijas bobslejisti un skeletonisti tiek turēti aizdomās par dopinga provju viltošanu.

SOK komisija šobrīd ir diskvalificējusi jau 14 Krievijas sportistus, kopā atņemot deviņas medaļas.

Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) nesen noraidīja Krievijas Antidopinga aģentūras (RUSADA) pieteikumu atjaunot tās darbību. Tas raisīja spekulācijas, ka šī valsts varētu tikt diskvalificēta no 2018. gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, bet par to oficiāls lēmums tiks paziņots 5. decembrī.

Tāpat Krievijas Vieglatlētikas federācija arī turpmāk paliks diskvalificēta, jo nav izpildījusi visus nosacījumus, lai atgūtu starptautisko atzīšanu, svētdien paziņoja Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu