Pistoriusam palielina cietumsodu par draudzenes slepkavību

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) paraolimpiskajam sprinterim Oskaram Pistoriusam par draudzenes Rīvas Stīnkempas slepkavību tiesa palielinājusi cietumsodu, vēsta «Eurosport».

Pistoriuss draudzeni nogalināja 2013. gada 14. februārī jeb mīlestības svētkos Valentīna dienā. Viņš caur slēgtām tualetes durvīm četrreiz viņai iešāva, nāvīgi ievainojot galvā, rokā un krūtīs.

Pašlaik 31 gadu vecais Pistoriuss tiesai iepriekš skaidroja, ka nodomājis - mājā ielauzies zaglis. Pērn vasarā viņam tika piespriests 6 gadu cietumsods, taču tiesa piektdien to atzina kā pārāk saudzīgu.

Tiesa nolēmusi Pistoriusa cietumsodu palielināt līdz 15 gadiem. Viņš daļu soda jau izcietis. Pēc piektdien tiesas pieņemtā lēmuma Pistoriusam aiz restēm būs jāpavada vēl 13 gadi un 5 mēneši.

Pistoriusam ir amputētas abas kājas, un viņš skriešanai izmanto īpašas protēzes. 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs DĀR sportists kļuva par pirmo cilvēku pasaulē ar šādu invaliditāti, kurš sacenties ar labākajiem vieglatlētiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu