Peiners: Ir savākts labs sastāvs, cīnīsimies par uzvaru katrā spēlē

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Žanis Peiners šosezon spēlē daudz minūšu Lietuvas basketbola čempionātā un ULEB Eirokausā, būdams viens no savas komandas (Panevēžas «Lietkabelis») līderiem. Jaunajā izlases sasaukumā Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīram viņš varētu būt arī starp līderiem valstsvienības rindās. Rēzeknietis uzskata, ka komandas sastāvs ir labs un gatavs cīnīties par uzvaru katrā mačā.

Piektdien Latvijas nacionālā komanda Arņa Vecvagara vadībā aizvadīs pirmo mačo Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā, viesos tiekoties ar Turcijas izlasi. Peiners pagājušajā vasarā Eiropas čempionātā pret Turciju guva astoņus punktus.

«Pirmo treniņu aizvadījām pirmdien. Tas bija grūts, ilga vairāk nekā divas stundas. Visi bija ieradušies pēc spēlēm savās komandās, saguruši. Otrdien treniņš vairāk bija taktiskāks, izpildījām arī metienus. Pamazām jāieiet ritmā, laiks vēl ir,» sacīja Peiners.

Peiners ikdienā spēlē Panevēžas «Lietkabelis» komandā. Atkarībā no pretinieka viņš darbojas pat četrās pozīcijās. Pēdējā mačā latvietis vadīja saspēli, bet pirms tam spēlējis arī spēka uzbrucēja pozīcijā. Pārsvarā gan viņš spēlē kā vieglais uzbrucējs.

«Lietkabelis» sastāvā ULEB Eirokausā Peiners sešos mačos vidēji laukumā pavadījis teju 31 minūti. Viņš izcēlies ar 14,2 punktiem, savācis 5,0 atlēkušās bumbas un veicis 2,3 rezultatīvas piespēles partneriem. Savukārt Lietuvas čempionātā viņš vidēji iemetis 12,0 punktus, izcīnījis 2,8 atlēkušās bumbas un izpildījis 2,8 rezultatīvas piespēles.

Piektdien Bursā (Turcija) debiju izlases galvenā trenera amatā piedzīvos Vecvagars, kurš iepriekš bija Ainara Bagatska asistents. «Kaut kādas kombinācijas ir saglabājušās, bet ir pamainījušās nianses. Ir arī jaunas lietas. Katram trenerim ir savs redzējums. Šobrīd ir okei, un cerams, ka mums viss, ko treniņos darām, strādās, sanāks,» norādīja Peiners.

Grupas turnīrā Latvijas izlasei vēl būs jātiekas ar Zviedriju un Ukrainu, bet zināmākais no pretiniekiem ir tieši Turcija.

«Grūti pateikt, kā spēlēs Turcija. Tie līderi, kas bija Eiropas čempionātā, vairs ar komandu nav. Ir vairāki spēlētāji no Eirolīgas, kuri spēlē labos klubos, bet viņi nespēlē vadošās lomas. Labi pazīstu Ukrainas komandu, kurai vairākus gadus ir labi saspēlējies kodols. Jā, viņiem vairs nebūs vairāku līderu, naturalizēto spēlētāju, toties kodols ir saspēlējies.

Domāju, Ukraina būs bīstama tieši kā komanda. Cik ar viņiem esmu runājis, ir labs komandas gars, viņi visi ir kā draugi. Par zviedriem mazāk varu pastāstīt. Var redzēt, ka viņiem ir divi trīs spēlētāji, kuri spēlē augstā līmenī, spēcīgi individuāli. Būs jāmēģina viņus apturēt un neļaut izpausties. Mums ir savākts labs sastāvs, cīnīsimies par uzvaru katrā spēlē,» teica Peiners.

Izlasē Peiners lielākoties spēlēs trešā numura pozīcijā (vieglais uzbrucējs), bet ir apguvis kombinācijas, ja būs nepieciešamība vadīt saspēli.

«Treniņos pagaidām nav bijis Rolands Šmits (apslimis, un ir šaubas, vai varēs doties uz Turciju). Ja viņš pievienosies vēlāk, būs varbūt grūtāk ielēkt komandā. Domāju, trīs četras dienas ir pietiekami, lai apgūtu sadarbības.

Visi esam zināmi, kaut kādos posmos jau esam bijuši kopā,» pēc treniņa otrdien skaidroja Peiners, kurš neuzskata, ka īsajā laika posmā būs problēmas ar saspēlēšanos.

FIBA un ULEB konflikta dēļ Eirolīgas kalendārā nebūs pārtraukuma izlases spēļu laikā, līdz ar to šā iemesla dēļ Latvijas valstsvienībai nevarēs palīdzēt Jānis Timma, Dairis Bertāns un Jānis Strēlnieks.

2019. gada Pasaules kausa kvalifikācija, Eiropas zonas B apakšgrupa

  • 24. novembrī plkst. 18 Turcija - Latvija (tiešraide TV6)
  • 26. novembrī plkst. 17 Latvija - Zviedrija (biļetes var iegādāties basket.lv)
  • 23. februārī Latvija - Ukraina
  • 26. februārī Latvija - Turcija
  • 28. jūnijā Zviedrija - Latvija
  • 1. jūlijā Ukraina - Latvija

B grupas trīs labākās vienības otrajā posmā ar A grupas (Spānija, Slovēnija, Melnkalne un Baltkrievija) labāko trijotni no 2018. gada septembra līdz 2019. gada februārim cīnīsies par trim ceļazīmēm uz Pasaules kausa izcīņas finālturnīru, kas 2019. gada rudenī notiks Ķīnā.

2019. gada Pasaules kausa izcīņas turnīrā 32 komandas cīnīsies ne tikai par uzvarētāju kausu un medaļām, bet arī ceļazīmēm uz 2020. gada olimpiskajām spēlēm Tokijā, kā arī olimpiskajiem kvalifikācijas turnīriem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu