Šorttrekists Zvejnieks ar jaunu Latvijas rekordu ieņem 12.vietu Pasaules kausa posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Roberts Zvejnieks/Facebook

Latvijas šorttrekists Roberts Zvejnieks sestdien Seulā Pasaules kausa ceturtajā posmā laboja Latvijas rekordu, tomēr viņam nedaudz pietrūka, lai sasniegtu pusfinālu 500 metru distancē, sacensības noslēdzot 12.pozīcijā.

Zvejnieks, kurš ceturtdien šajā distancē bija pārvarējis divas priekšsacīkšu kārtas, sestdien startēja ceturtdaļfinālā, kur savā skrējienā palika trešais, bet pusfinālā iekļuva divi ātrākie.

Latvijas sportists visu skrējienu atradās trešajā pozīcijā, finišā no otro vietu guvušā amerikāņa Džona Roberta Selskija atpaliekot par 0,379 sekundēm. Zvejnieks distanci veica 41,067 sekundēs, kas ir jauns Latvijas rekords.

Viņš šīs distances noslēgumā tika klasificēts 12.vietā, kas ir viņa atkārtots labākais rezultāts šosezon šajā distancē, kamēr Roberto Puķītis tika ierindots 35., bet Tomass Bakevics 48.vietā 79 dalībnieku konkurencē. Puķītis pirms tam ceturtdien aizkļuva līdz šīs distances otrajai kārtai, bet Bakevics izstājās pirmajā kārtā.

Jau vēstīts, ka Puķītis piektdien sasniedza ceturtdaļfinālu 1000 metru distancē, kurā izšķirošās cīņas paredzētas svētdien. Viņš priekšsacīkšu pirmajās divās kārtās savos skrējienos bija otrais, kamēr Zvejnieks apstājās otrajā kārtā.

Šīs ir pēdējās Phjončhanas olimpisko spēļu atlases sacensības. Kā aģentūrai LETA atklāja izlases galvenā trenere Evita Krievāne, Latvijas sportisti katrā no trim individuālajām distancēm garantējuši vismaz pa vienai ceļazīmei uz Olimpiādi, bet 1000 metros, visticamāk, Phjončhanā varēs startēt pat divi Latvijas sportisti. Galīga skaidrība šajā jautājumā būs svētdien, bet Krievāne prognozēja, ka par 99% Latvija «kilometrā» tikusi arī pie otras ceļazīmes.

«Olimpiskajās spēlēs vietas netiek izcīnītas sportistam, bet gan valstij. Šobrīd Latvijai ir pa vienai vietai 500, 1000 un 1500 metros vīriešiem, turklāt pastāv iespēja, ka varam izcīnīt vēl vienu vietu 1000 metros,» iepriekš stāstīja Krievāne.

Pagaidām nav zināms, kurš sportists vai sportisti izmantos ceļazīmes, bet šosezon stabilāko sniegumu rāda Zvejnieks, kurš gandrīz katrās sacensībās iekļuvis labāko 32 sportistu pulkā.

Pasaules kausa sacensībās šosezon startēja arī Latvijas stafetes komanda, kas pirmajā etapā bija 13.pozīcijā, otrajā posmā izcīnīja desmito vietu, bet trešajā un ceturtajā nepiedalās, jo Roberts Krūzbergs, Kārlis Krūzbergs un Reinis Bērziņš pirms Āzijas posmiem smagi saslimuši.

Kopumā Pasaules kausā tiks sadalītas 110 ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm, bet Dienvidkorejai kā sacensību saimniecei jau ir garantētas piecas vietas gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē. Individuālajās distancēs Olimpiādei kvalificēsies 32 labākie šorttreka sportisti, kamēr stafetē tās būs astoņas labākās komandas. Ja individuālajās disciplīnās vienai valstij labāko 32 atlētu sarakstā būs vairāk par trim sportistiem, ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm iegūs ranga nākamie labākie slidotāji.

Jau vēstīts, ka sezonas pirmajā Pasaules kausa posmā Ungārijā Puķītis bija septītais 1000 metros, bet Roberts Krūzbergs 1500 metru distancē izcīnīja 13.vietu. Savukārt otrajā posmā Zvejnieks izcīnīja 12.vietu 500 metros, bet trīsreiz garākā distancē R.Krūzbergs ierindojās 15.pozīcijā. Savukārt trešajā etapā, kas pirms nedēļas notika Šanhajā, Latvijas sportisti nesasniedza izšķirošās kārtas.

Phjončhanas olimpisko spēļu atlasē tiks skaitīti sportistu trīs no četriem labākajiem rezultātiem. Pasaules kausa kopvērtējumā pēc trim etapiem Zvejnieks bija 23.vietā 500 metros, Puķītis atrodams 18.pozīcijā 1000 metros, kur 35.vietā bija Zvejnieks, bet 1500 metros 21.vietā pirms Seulas posma atradās Roberts Krūzbergs.

Latvijas šorttrekā izstrādāta sešu gadu programma, kurā par mērķi izvirzīts pakāpenisks sportistu progress un cīņa par medaļām augstākā līmeņa sacensībās jau pirms 2022.gada Pekinas olimpiskajām spēlēm. Līdz ar to kāda šorttreka sportista kvalificēšanās jau nākamā gada Olimpiādei tiek uzskatīta par augstu sasniegumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu