Džedinaks nokārto Austrālijas futbolistiem dalību Pasaules kausā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Austrālijas futbola izlase trešdien savā laukumā ar rezultātu 3:1 (0:0) pieveica Hondurasu un ceturto reizi pēc kārtas sasniedza Pasaules kausa finālturnīru.

Starpkontinentālo pārspēļu pirmajā šo abu komandu duelī tika fiksēts neizšķirts 0:0, tāpēc divu maču summā Austrālija uzvarēja ar 3:1 un iekļuva finālturnīrā.

Pirmajā puslaikā neviena komanda vārtus neguva, bet otrā spēles puse Austrālijai bija ļoti veiksmīga. Vispirms Sidnejā notikušā mača 54.minūtē pēc mājinieku standartsituācijas bumbu savos vārtos pēc rikošeta raidīja Hondurasas izlases kapteinis Majnors Figeroa, bet 72. un 85. minūtē 11 metru soda sitienus realizēja Maikls Džedinaks.

Zīmīgi, ka Džedinaks pēc standartsituācijas izpildīja sitienu arī pirmo vārtu guvumā. Ja bumbu nebūtu aizskāris Figeroa, austrālietis šajā mačā būtu atzīmējies ar «hat-trick».

Hondurasa gan šajā mačā guva goda arī goda vārtus, kad kompensācijas laika ceturtajā minūtē pēc stūra sitiena izcēlās Alberts Eliss.

Austrālijas izlase iekļuvusi ceturtajā Pasaules kausa finālturnīrā pēc kārtas un piektajā kopumā. Tā starpkontinentālajai kārtai kvalificējās pēc tam, kad Āzijas zonas «play-off» cīņās pieveica Sīriju.

Tikmēr Hondurasa savā vēsturē piedalījusies trijos Pasaules kausa finālturnīros, ieskaitot iepriekšējos divos, bet nekad nav izkļuvusi no apakšgrupas. Pārspēlēm ar Austrāliju tā kvalificējās kā ceturtā labākā Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) komanda aiz Meksikas, Kostarikas un Panamas.

Savukārt naktī uz ceturtdienu pēc Latvijas laika tiks noskaidrota pēdējā Pasaules kausa dalībniece. Peru savā laukumā uzņems Jaunzēlandi, bet pirmā šo abu vienību spēle noslēdzās bezvārtu neizšķirti.

Peru izlase cer kvalificēties Pasaules kausam pirmoreiz kopš 1982.gada, bet tā pārspēlēs piedalās bez sava labākā spēlētāja Paolo Gverrero, jo pieredzējušais uzbrucējs patlaban izcieš 30 dienu diskvalifikāciju pēc pozitīvām dopinga analīzēm.

Peru pārspēlēs iekļuva kā piektā labākā Dienvidamerikas zonas komanda, kamēr Jaunzēlande viegli uzvarēja visus pretiniekus Okeānijas zonas kvalifikācijā.

Šobrīd jau ir zināma 31 no 32 nākamā gada Pasaules kausa finālturnīra dalībniecēm.

No Eiropas zonas ceļazīmes uz Pasaules kausu ieguvušas Beļģija, Vācija, Anglija, Spānija, Polija, Islande, Serbija, Portugāle, Francija, Šveice, Horvātija, Zviedrija un Dānija.

No Dienvidamerikas zonas kvalificējās Brazīlija, Urugvaja, Argentīna un Kolumbija.

Tikmēr no Āfrikas finālturnīrā iekļuvušas Nigērija, Ēģipte, Senegāla, Tunisija un Maroka, no Āzijas - Irāna, Japāna, Dienvidkoreja, Saūda Arābija un Austrālija, savukārt Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) zonā ceļazīmes izcīnīja Meksika, Kostarika un Panama.

Vieta turnīrā ir garantēta arī mājiniecei Krievijai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu