Silovs: Pēc šāda sezonas sākuma nepieļauju domu, ka netikšu uz Phjončhanu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs pēc veiksmīgā starta nedēļas nogalē sezonas pirmajā Pasaules kausa posmā ir optimistiski noskaņots par savām izredzēm tikt uz 2018.gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, pauda sportists.

Silovs sestdien izcīnīja astoto vietu Nīderlandē notikušā Pasaules kausa ievada posma masu starta finālā, kā arī trešo vietu 1500 metru distances B divīzijas sacensībās.

«Jā, sezonas sākums man patiešām ir izdevies labs. Pēdējās dienās pirms sacensībām viss saslēdzās tā, ka jutos tiešām labi, un šī bija labākā nedēļas nogale kopš vasaras,» sacīja Silovs, kurš pretendē uz savām trešajām olimpiskajām spēlēm karjerā.

«Esmu ļoti apmierināts ar sasniegto, jo, ņemot vērā to, kā bija gājis iepriekš, nebiju gaidījis, ka nostartēšu tik labi.»

Astotā vieta masu startā Silovam deva 36 punktus Pasaules kausa kopvērtējumā. Tiesa, pats ātrslidotājs atzina, ka finālā varēja noslidot arī labāk un tikt augstāk.

«Taktiski kļūdījos, tāpēc varēja būt vēl labāk. Finālā man bija līdzīga taktika kā pusfinālā, kas šoreiz neattaisnojās. Masu startā ir tā, ja veic vienu izrāvienu, zaudē pārāk daudz enerģijas un pēc tam tās pietrūkst. Šajā disciplīnā ir svarīgs katrs gājiens, bet šoreiz netrāpīju,» skaidroja Silovs.

Viņš olimpiskajai sezonai gatavojies individuāli, kā arī kopā ar Norvēģijas izlasi, kas ir toņa noteicēji ātrslidošanā.

«Gatavošanās sezonai nebija tik gluda, kā gribētos, taču svarīgākais, ka esmu izticis bez traumām. Tomēr gatavošanās ir bijusi kā pa viļņiem, te uz augšu, te uz leju. Man ir izstrādāti treniņu cikli, divas trīs nedēļas ārzemēs, nedēļu mājās, jo Latvijā nav iespēju trenēties uz ledus. Tomēr izstrādātā treniņu programma strādā, jo šīs sacensības parādīja, ka virziens ir pareizais,» optimistisks bija Silovs.

Ātrslidotājs arī norādīja, ka norvēģu ātrslidošanas programma un treniņi ir tuvu tam, kas atbilst viņa pārliecībai par augstu rezultātu sasniegšanu.

Silovs gan norādīja, ka joprojām viņam jādomā par finansiālajām lietām, jo, par spīti Latvijas olimpiskās vienības (LOV) un Rīgas domes (RD) atbalstam, tomēr nepieciešams arī sponsoru atbalsts.

«Ņemot vērā, ka manā sporta veidā Latvijā treniņu apstākļi ir tādi kā ir, izmaksas ir lielas. Ar to, kas šobrīd ir, īsti nepietiek, jo uz sacensībām, jādodas ar fizioterapeitu. Tie ir pārlidojumi, pārbraucieni, dzīvošana viesnīcās. Es arī privāti meklēju atbalstītājus, bet atsaucība, kā lai saka, nav ļoti liela. Bez LOV un RD atbalsta šis stāsts vispār nebūtu iespējams,» norādīja sportists.

Nākamais Pasaules kausa posms jau šajā nedēļas nogalē notiks Norvēģijas pilsētā Stavangerā, taču tajā nenotiks sacīkstes masu startā.

«Slidošu 1500 metrus, kur jau būšu A divīzijā, kā arī 1000 metrus B divīzijā. Pēc tam būs divi posmi Ziemeļamerikā - Kalgari un Soltleiksitijā. Tur ir ļoti ātri treki, ceru, ka būs labi rezultāti.

Ceru, ka viss izdosies, jo pēc šāda sezonas sākuma es pat nevēlos pieļaut domu, ka netikšu uz Phjončhanu. Galvenais, lai ir laba veselība,» pauda Silovs.

Tieši masu startā un 1500 metru distancē Silovs pēdējos gados sasniedzis labākos rezultātus. Phjončhanas olimpiskajās spēlēs masu startā sacentīsies 24 sportisti, bet 1500 metros - 36 slidotāji. Olimpiskā kvalifikācija norisināsies četros Pasaules kausa posmos novembrī un decembrī.

Silovs karjeru sāka kā šorttrekists, bet neilgi pirms Vankūveras Olimpiādes sāka nodarboties arī ar ātrslidošanu un kļuva par pirmo sportistu, kurš vienās olimpiskajās spēlēs startējis abās disciplīnās. Pēc tam viņš pilnībā pievērsās ātrslidošanai.

Ģimenes apstākļu dēļ viņš iepriekšējā sezonā piedalījies tikai vienā Pasaules kausa posmā, turklāt nestartēja februārī notikušajās planētas meistarsacīkstēs individuālajās distancēs. Savukārt pasaules čempionātā daudzcīņā Silovs izcīnīja devīto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu