Maģiskais Džonsons: Necentīsimies piespiest Bolu mainīt metiena tehniku

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Losandželosas «Lakers» debitants Lonzo Bols metienus no distances izpilda ar savdabīgu tehniku, turklāt grozam viņš uzbrūk ar ļoti zemu precizitāti. Kluba prezidents un kādreizējā basketbola zvaigzne Maģiskais Džonsons norādījis, ka komandas vadība necentīsies Bolu piespiest mainīt metiena tehniku.

Bols savā NBA debijas sezonā līdz šim 13 mačos vidēji guvis 9,7 punktus, izdarījis 7,4 rezultatīvas piespēles un izcīnījis 6,8 atlēkušās bumbas. Lai gan šie statistikas rādītāji līgas debitantam ir gluži labi, «Lakers» saspēles vadītājs grozam uzbrucis ar gaužām vāju precizitāti - 31,4% metienos no spēles, 25% tālmetienos un tikai 50% soda metienos.

Sliktā precizitāte raisījusi diskusijas, vai Bolam nevajadzētu mainīt metiena tehniku, kas viņam ir visai netipiska. Viņš metienus no distances izpilda, bumbu turot kreisajā pusē, kaut arī metiens tiek izpildīts ar labo roku. Tomēr leģendārais Maģiskais Džonsons, kuram savulaik arī bija netipiska metiena tehnika un salīdzinoši vāja tālmetienu precizitāte, mainīt Bola metiena tehniku neuzskata par vajadzīgu.

«Viņš tā ir metis visu dzīvi. Vēlamies ļaut viņam spēlēt savu spēli - mest tāpat kā līdz šim, cerot, ka bumba lidos grozā. Negribam iejaukties viņa metiena tehnikā. Ja, sezonai noslēdzoties, precizitāte nebūs uzlabojusies, tad varbūt sēdīsimies un runāsim ar viņu - hei, varbūt jāpamēģina kaut ko pamainīt, uzlabot veidu, kā tu met. Viņš iepriekš ir pierādījis, ka spēj trāpīt. Vēlamies viņu iedrošināt turpināt mest,» Džonsona teikto citē «USA Today».

Līgas vēsturē bijuši gadījumi, kad starpsezonā veiktas krasas izmaiņas metiena tehnikā. Piemēram, 2013. gada vasarā Klīvlendas «Cavaliers» uzbrucējs Tristans Tompsons pat mainīja metiena roku - veicot pāreju no kreisās uz labo.

Jau vēstīts, ka Bols pagājušajā nedēļā tika pie sava pirmā «triple-double», tobrīd būdams 20 gadus un 15 dienas vecs, labojot NBA rekordu. Līdz šim līgas vēsturē visātrāk divciparu rādītāju trīs statistikas ailītēs bija savācis Lebrons Džeimss, kurš to paveica 2004./05. gada sezonā 20 gadu un 20 dienu vecumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu