ASV tenisistes trillerī iegūst pirmo Federāciju kausu kopš 2000.gada

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Pēc Koko Vandevejas un Šelbijas Rodžersas uzvaras dubultspēlē svētdien ASV sieviešu tenisa izlase pirmoreiz kopš 2000.gada triumfēja Federāciju kausa izcīņā.

ASV izlase viesos ar rezultātu 3-2 pieveica Baltkrieviju, turklāt visus trīs panākumus atnesa tieši Vandeveja.

Izšķirošajā mačā Vandeveja un Rodžersa ar 6-3, 7-6 (7:3) apspēlēja Baltkrievijas izlases līderes Arinu Sabaļenku un Aļaksandru Sasnoviču.

Dubultspēle sākās līdzvērtīgi un baltkrievietes arī izvirzījās vadībā ar 3-2, tomēr nākamajos piecos geimos uzvarēja amerikānietes, triumfējot pirmajā setā. Klusuma periodu mājinieces pārtrauca otrā seta otrajā geimā, kad tika gūts punkts pie Sasnovičas serves, bet piektajā geimā viņas nobreikoja Vandevejas servi, pārņemot vadību ar 3-2. Baltkrievijas izlase panāca arī 5-2, tomēr nākamajā geimā neizservēja setu.

Amerikānietes pietuvojās līdz 5-5, bet nākamajā geimā mājinieces izmantoja piekto breikbumbu un atguva vadību, ko gan atkal uzreiz zaudēja.

Taibreika ievadā labākas bija servētājas, bet pēc pirmā minibreika amerikānietes laukuma pušu maiņu sagaidīja ar 4:2, turpinājumā aizvedot dueli līdz uzvarai.

Sestdien pirmajās vienspēlēs Vandeveja ar 6-4, 6-4 apspēlēja Sasnoviču, kamēr Sabaļenka ar 6-3, 3-6, 6-4 uzveica šī gada ASV atklātā čempionāta uzvarētāju Sloeinu Stīvensu.

Savukārt svētdien pirmajā vienspēlē WTA ranga desmitajā vietā esošā Vandeveja ar 7-6 (7:5), 6-1 uzveica ranga 78.pozīcijā esošo 19 gadus veco Sabaļenku.

Šī gada «Australian Open» un «US Open» turnīru pusfināliste Vandeveja mačā veica 12 netveramās serves. Pirmais sets bija ļoti saspringts un vien 11. un 12.geimā tika veikti pirmie breiki, bet pēc tam taibreikā tomēr nedaudz labāka bija amerikāniete. Otrajā setā Sabaļenka salūza un ļāva pretiniecei ātri panākt 5-0, turpinājumā vairs izglābties nespējot.

Tikmēr otrajā svētdienas mačā Stīvensa, kura WTA rangā ir 13.pozīcijā, saspringtā duelī ar 6-4, 1-6, 6-8 piekāpās 87.pozīcijā esošajai Sasnovičai, kaut trešajā setā bija vadībā ar 5-2.

Izšķirošajā setā sestajā geimā Stīvensa nobreikoja pretinieci, brīdi vēlāk izvirzoties vadībā ar 5-2, tomēr devītajā geimā amerikāniete nespēja izservēt maču un zaudēja četros geimos pēc kārtas. Turpinājumā pie rezultāta 6-5 jau Sasnovičai bija iespēja izservēt maču, bet arī viņai tas neizdevās un saspringtais mačs turpinājās bez taibreika.

Tiesa, jau 13.geimā Sasnoviča nobreikoja pretinieci «sausā», bet pēc tam nākamajā geimā grūtā cīņā noslēdza dueli.

Līdz ar to Stīvensa zaudēja sestajā mačā pēc kārtas, jo pēc septembrī izcīnītā panākuma ASV atklātajā čempionātā joprojām ir bez panākumiem.

«Teicu sev, aiziet Saša, nedomā par rezultātu. Izdevās neticams teniss,» uzreiz pēc dueļa pauda Sasnoviča. «Pirmajā setā man negāja spēle, otrajā viņu droši apspēlēju, bet trešā seta likteni jau izšķīra tenisa Dievs.»

Nepilnu stundu vēlāk Sasnoviča atgriezās kortā uz dubultspēli, kura līdz ar to aizvadīja divus mačus pēc kārtas, kas kopā ilga vairāk nekā četras stundas.

Zīmīgi, ka Baltkrievijai sacensībās nevarēja palīdzēt tās lielākā zvaigzne Viktorija Azarenka, kura pašlaik cīnās par sava dēla aizbildniecību un tāpēc nedrīkst atstāt ASV, bet pat bez viņas izlase sasniedza lielāko panākumu vēsturē.

ASV izlase Federāciju kausā triumfēja 18.reizi, kas ir lielākais skaits vēsturē. Kopš iepriekšējā triumfa ASV finālos bija spēlējusi arī 2003., 2009. un 2010.gadā, tomēr allaž zaudējusi.

Tikmēr Baltkrievija Federāciju kausa finālā sacentās pirmoreiz vēsturē.

Iepriekšējos trīs gadus, kā arī četras no iepriekšējām piecām reizēm sacensībās triumfēja Čehija, kas šoreiz pusfinālā zaudēja amerikānietēm. Sacensību uzvarētājas vien fināla dubultspēlē noskaidrojās trešo gadu pēc kārtas, iepriekšējās divās sezonās čehietēm šādi pārspējot Krieviju un Franciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu