Baumanis rallijkrosa PČ sezonu noslēdz ar piekto vietu pusfinālā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baumanis Motorsport Photography

Latviešu pilots Jānis Baumanis no STARD vienības svētdien finišēja piektais pasaules rallijkrosa čempionāta pēdējā posmā, kas norisinās Dienvidāfrikas Republikā (DĀR), pusfinālā prestižākajā «SuperCar» klasē, tādējādi neiekļūdams finālā.

Baumanis pusfinālā pēc pirmā pagrieziena bija sestais un pēc tam devās Džokera aplī. Pēdējā aplī pēc konkurenta došanās Džokera aplī Baumanim izdevās pacelties uz piekto pozīciju.

Dramatiskā finišā pusfinālā uzvarēja zviedrs Johans Kristofersons, kurš aiz sevis atstāja savu tautieti Matiasu Ekstromu, kamēr trešais bija norvēģis Peters Solbergs. Ekstroms un Solbergs šajā posmā cīnījās par vicečempiona titulu. To ar nieka trīs punktu pārsvaru ieguva Ekstroms.

Jau ziņots, ka Baumanis kvalifikācijā bija devītais, bet EKS komandas latviešu braucējs Reinis Nitišs palika 18.pozīcijā, pusfinālā neiekļūdams. Baumanis izcīnīja uzvaru otrajā no četriem kvalifikācijas braucieniem.

Pēc sezonas noslēdzošā posma Johanam Kristofersonam ir 315 punkti, kamēr ar 255 punktiem seko zviedrs Ekstroms, bet 252 punkti ir Kristofersona komandas biedram Peteram Solbergam.

Tikmēr J.Baumanis ar 98 punktiem sezonas izskaņā ir 12.pozīcijā, bet Nitišs ar nopelnītu 71 punktu ieņem 14.vietu.

Komandu vērtējumā uzvaru nodrošinājusi Kristofersona un Solberga pārstāvētā «PSRX Volkswagen Sweden».

Tāpat kā šajā sezonā, arī nākamgad pasaules čempionātā tiks aizvadīti 12 posmi, no kuriem divi pirmo reizi norisināsies F-1 trasēs Silverstounā un Ostinā.

Latvijas posms Biķernieku trasē norisināsies 16.septembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu