Hārtlijs: Mēs parādījām raksturu. Esmu ļoti lepns par spēlētājiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlase, par spīti pieciem ielaistiem vārtiem Eiropas Izaicinājuma kausa (EIHC) turnīra pirmajā spēlē ceturtdien pret Baltkrieviju, darbojusies labi, pēc mača atzinis valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

Francijā notiekošo EIHC turnīru Latvijas izlase ceturtdien sāka ar 7:5 (2:0, 0:2, 5:3) uzvaru pār Baltkrieviju.

«Spēli iesākām ļoti veiksmīgi, tāpēc esmu ļoti, ļoti lepns par saviem spēlētājiem. Aizvadījām patiešām labu pirmo trešdaļu, taču otrajā periodā Baltkrievijai izdevās atspēlēties,» Hārtlija teikto citē Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Uzvarētājiem pa diviem vārtiem šajā mačā guva Rodrigo Ābols un Māris Bičevskis, kuram arī rezultatīva piespēle, bet pa reizei izcēlās komandas kapteinis Roberts Bukarts, kā arī Kristaps Zīle un Rihards Bukarts, kurš atdeva arī divas rezultatīvas piespēles.

Trešajā periodā Latvija spēja panākt 6:2 savā labā, pēc tam baltkrievi divas ripas atguva, tomēr Hārtlija vadītā komanda uzvaru nosargāja.

«Jau trešās trešdaļas sākumā mums izdevās gūt ātrus vārtus, spēlējot piecatā pret trim. Mēs parādījām raksturu, jo visi spēlētāji nospēlēja labi, par ko esmu priecīgs,» atzina treneris, kurš uzteica vārtsargu Ivaru Punnenovu. «Neskatoties uz pieciem ielaistiem vārtiem, Punnenovs aizvadīja lielisku maču.»
Latvijas izlase piektdien plkst.17.30 Seržī pilsētā tiksies ar Slovēnijas izlasi, kura gatavojas februārī gaidāmajām Phjončhanas olimpiskajām spēlēm.

Slovēnija ceturtdien sīvā cīņā papildlaikā ar 3:2 (0:1, 2:0, 0:1, 1:0) uzvarēja mājinieci Franciju, uzvaras vārtus papildlaika 44. sekundē gūstot Rokam Tičaram.

Pēc ceturtdienas spēlēm turnīra līdere ar trim punktiem ir Latvija, Slovēnija ieguvusi divus, bet Francija vienu punktu, kamēr Baltkrievija ir tukšā.

Pēc spēles ar slovēņiem Latvija sestdien Amjēnas pilsētā aizvadīs dueli ar mājinieci Franciju.

Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs uz turnīru līdzi ņēmis divus vārtsargus, astoņus aizsargus un 13 uzbrucējus.

Latvijas izlase sastāvā Francijā debitē pieci spēlētāji - Sandis Zolmanis, Roberts Kaļķis, Linards Mazurs-Mago, Emīls Ģēģeris un Pauls Svars.

Tikmēr Slovēnijas izlasei, kuru trenē soms Kari Savolainens, ierindā ir liela daļa valsts vadošo hokejistu, jo bez Tičara komandā spēlē arī tādi vīri kā Roberts Saboličs, Žiga Jegličs, brāļi Marsels un Davids Rodmani, Blažs Gregročs, Roberts Kristans, Žiga Pavļins, Alešs Kranjcs un Sabahudins Kovačevičs, kuri visi piedalījās arī 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs, kā arī ir ieguvuši pietiekami lielu pasaules čempionātu pieredzi.

Tiesa, šā gada maijā Slovēnija kārtējo reizi nespēja noturēties pasaules čempionāta augstākajā divīzijā, izkrītot uz līmeni zemāko pirmās divīzijas A grupu.

Latvijas izlase iepriekšējo reizi ar Slovēniju spēlēja pērn novembrī arī EIHC turnīrā, kad pretinieku laukumā Bledā pagarinājumā zaudēja ar 2:3.

Hārtlijam turnīrā palīdz Latvijas izlases leģenda Edgars Masaļskis, kurš šosezon noslēdza savu vārtsarga karjeru, pievienojoties Rīgas «Dinamo» treneru korpusam. Tāpat šajā turnīrā kanādietim asistē bijušais kolēģis Marks Senžans, kurš strādā vienā no Vācijas otrās bundeslīgas klubiem.

Treniņos ar hokejistiem strādāja arī Ģirts Ankipāns un Artis Ābols, kuri būs Hārtlija palīgi pasaules čempionātā Dānijā, kas notiks maijā, bet šoreiz aizņemtības dēļ uz Franciju nedosies.

Kā zināms, vasaras izskaņā Hārtlijs noslēdza līgumu par Latvijas izlases vadīšanu līdz 2022.gadam. Februārī Latvijas izlasei plānots aizvadīt pārbaudes spēli ar Kanādas olimpisko izlasi, kā arī piedalīties EIHC turnīrā Dānijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu