Porziņģa komandas biedra Kantera dēļ Turcijā nerāda «Knicks» spēles

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šveicē dzimušais Turcijas basketbolists Eness Kanters, kurš pārstāv Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Ņujorkas «Knicks», ir iemesls, kāpēc Turcijā netiek rādītas «Knicks» spēles. Viņš vairākkārt asi kritizējis Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu.

Otro gadu pēc kārtas TV8 Turcijā nerāda spēles ar Kantera piedalīšanos. Iepriekšējā sezonā, kad viņš pārstāvēja Oklahomasitijas «Thunder», nerādīja šīs vienības mačus.

Šajā vasarā 25 gadus vecais Kanters Erdoganu salīdzināja ar kādreizējo Vācijas galvu Ādolfu Hitleru.

Kanters vairākkārt asi kritizējis Turcijas prezidentu un valdību. Viņa «Twitter» konts Turcijā ir bloķēts.

«Pagājušajā sezonā Turcijā tika rādītas visas 29 komandu spēles, izņemot «Thunder», jo tam bija politisks iemesls,» izdevumā «NY Post» izteicies Kanters. «Tagad viņi rāda visas spēles, tikai ne «Knicks». Turcijas prezidents ir traks. Ir skumji, ka Turcijā cilvēki nevar redzēt manas spēles. Manis dēļ neredzēja spēlējam Raselu Vestbruku. Tagad viņi nevar redzēt Kristapu Porziņģi. Spēles jāmeklē dažādās aizdomīgās interneta vietnēs.»

Kanters ir «Knicks» komandas garā gala spēlētājs, un viņam laba saikne laukumā izveidojusies tieši ar Porziņģi.

Maija beigās Turcija izdeva orderi Kantera apcietināšanai. Stambulas prokuratūra veica izmeklēšanu par Kantera dalību bruņotā teroristu organizācijā. Basketbolists aizpērn par atbalstu islāmistu sludinātājam Fetullam Gilenam tika atskaitīts no Turcijas izlases. Ankara Gilenu apsūdz pērnā gada jūlijā notikušā apvērsuma mēģinājuma organizēšanā.

Tagad Kanters par savām mājām sauc ASV.

Šosezon Kanters vidēji spēlē gūst 14,1 punktu un savāc 10,5 atlēkušās bumbas zem groziem, kas ir labākais rādītājs komandā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu