Sevastova: Šis ir mans labākais Āzijas turnīrs šogad

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Anstasija Sevastova Ķīnas pilsētā Džuhai notiekošajā otrā līmeņa sezonas noslēguma turnīrā «WTA Elite Trophy» jūtas lieliski, rādot līdz šim savu labāko sniegumu sacensībās Āzijā, pēc ceturtdien sasniegtā sacensību pusfināla atzina Latvijas tenisiste.

Sevastova, kura turnīrā izlikta ar piekto numuru, ceturtdien ar rezultātu 6-3, 6-4 uzveica sacensību 11.raketi Barboru Strīcovu no Čehijas.

Apakšgrupā Latvijas tenisiste izcīnīja divas uzvaras divos mačos, nodrošinot sev vietu sestdien gaidāmajā pusfinālā, kurā iekļuvušas arī Ešlija Bārtija no Austrālijas un Koko Vandeveja no ASV, bet ceturtā dalībniece kļūs zināma piektdien.

«Jūtu, ka šis ir mans labākais Āzijas turnīrs šogad, jo Džuhai es jūtos lieliski,» aģentūra «Reuters» citē Sevastovu.
«Līdz šim Ķīnā un Āzijā vispār es tik labi neesmu spēlējusi. Šeit kaut kādā veidā viss atbilst manai spēlei, ar to es domāju laukumu un bumbiņas,» piebilda Latvijas tenisiste.

Par divām izcīnītajām uzvarām Sevastova turnīrā ir garantējusi sev 240 WTA ranga punktus.

Sacensību ievadā Sevastova trešdien ar 7-5, 6-3 pārspēja pašlaik sliktā formā esošo amerikānieti Sloeinu Stīvensu, kura šosezon negaidīti triumfēja ASV atklātajā čempionātā.

Sevastova jaunākajā WTA rangā ir sev rekordaugstajā 15.vietā, kamēr Strīcova atrodas 23.pozīcijā, bet Stīvensa ir pasaules 13.rakete.

«WTA Elite Trophy» turnīrā šogad piedalās 12 tenisistes, kuras pasaules rangā atrodas starp desmito un 23.pozīciju. Spēlētājas sadalītas četrās apakšgrupās, bet tikai to uzvarētājas kvalificēsies pusfinālam.

Sevastova pērno gadu noslēdza 34.pozīcijā, bet šogad aizvada labāko sezonu karjerā un pašlaik ir jau 15.pozīcijā. Šogad viņa otro reizi pēc kārtas tika līdz ceturtdaļfinālam ASV atklātajā čempionātā, kā arī jūnija beigās triumfēja Maljorkas WTA sacensībās, tiekot pie otrā šāda līmeņa titula karjerā.

Tiesa, Sevastova pagaidām palikusi Latvijas pirmās raketes Aļonas Ostapenko fonā, kura triumfēja Francijas atklātajā čempionātā un jau sasniegusi ranga pirmo desmitnieku.

Sacensības notiek Džuhai pilsētā un turnīram ir vairāk nekā 2,2 miljonu dolāru (1,8 miljonu eiro) balvu fonds. Sevastova par dalību turnīrā bija garantējusi 27 500 dolāru, katrs no apakšgrupas panākumiem viņas kontu papildināja vēl par 76 300 dolāriem, savukārt 15 000 dolāru Latvijas tenisiste saņems par dalību pusfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu