Rīgas «Dinamo» tiekas ar traumētā Karsuma pārstāvēto Maskavas «Dinamo»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Latvijas klubs Rīgas «Dinamo» šodien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē viesos tiekas ar Maskavas «Dinamo» komandu, kurā šobrīd no traumas atlabst uzbrucējs Mārtiņš Karsums.

Rīdzinieki spēli sāks plkst.18.30 pēc Latvijas laika, maču tiešraidē translējot «Viasat Sport Baltic» kanālam.

Karsums laukumā nav devies kopš 15.oktobra, izlaižot piecas spēles, piedevām šajos mačos maskavieši spējuši uzvarēt tikai reizi, pirms spēles ar rīdziniekiem esot trīs zaudējumu sērijā. Latvijas hokejists šosezon piedalījies 22 mačos, kuros guvis vienus vārtus un deviņas reizes asistējis partneriem.

Rīgas «Dinamo» komandai šobrīd ir divu zaudējumu sērija, lai arī tā pēdējā laikā rādījusi krietni saturīgāku sniegumu nekā sezonas sākumā.

Pirmdien Latvijas klubs labi nocīnījās, tomēr ar 2:3 zaudēja līgas līderei Sanktpēterburgas SKA, ko trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš. Savukārt vēl iepriekš mājās četros mačos pēc kārtas izdevās tikt pie punktiem, lai arī uzvarēts tika vien divās spēlēs.

Tikmēr Maskavas «Dinamo» iepriekšējos divos mačos nespēja gūt vārtus, ar 0:2 zaudējot Maskavas «Spartak» un ar 0:1 pēcspēles metienos Ņižņijnovgorodas «Torpedo», kurā spēlē Kaspars Daugaviņš.

Maskavas «Dinamo» ar 39 punktiem 28 spēlēs šobrīd Rietumu konferencē ir astotajā pozīcijā, kamēr Rīgas klubs ar 14 punktiem 27 mačos ir ne tikai konferences, bet arī visas līgas pēdējā vietā.

Rīdzinieki šosezon ar Maskavas «Dinamo» vienību KHL čempionātā jau tikās, septembra sākumā mājās zaudējot ar 1:5.

Rīgas «Dinamo» trīs spēļu izbraukumā devās ar 26 spēlētājiem, mājās paliekot vairākiem traumētiem hokejistiem.

Šajā izbraukumā devušies vārtsargi Jānis Kalniņš, Mants Armalis un Antons Naumovs; aizsargi Nerijus Ališausks, Uvis Balinskis, Guntis Galviņš, Georgijs Pujacs, Krišjānis Rēdlihs, Ansi Salmela, Karls Stolerijs un Kristaps Zīle; uzbrucēji Oskars Batņa, Māris Bičevskis, Staņislavs Čistovs, Emīls Ģēģeris, Georgs Golovkovs, Miks Indrašis, Denijs Kristo, Edgars Kulda, Roberts Lipsbergs, Brendons Makmilens, Gints Meija, Frenks Razgals, Miķelis Rēdlihs, Gunārs Skvorcovs un Nikolajs Žerdevs.

Savukārt traumas ir Aleksandram Jerofejevam, Vitālijam Pavlovam, Koltonam Gilīsam, kurš šosezon varējis aizvadīt vien sešus mačus, un Ņikitam Jevpalovam.

Pēc cīņas ar «Dinamo» rīdziniekiem sestdien jātiekas ar Jaroslavļas «Lokomotiv» vienību, kurā par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs, bet pēc tam sekos izlašu pārtraukums.

Deviņi Rīgas kluba spēlētāji - Kalniņš, Balinskis, Zīle, Bičevskis, Skvorcovs, Razgals, Batņa, Ģēģeris un Lipsbergs ir iekļauti Latvijas izlases sastāvā pirms Eiropas Izaicinājuma kausa (EIHC) turnīra Francijā, kas notiks no 9. līdz 11.novembrim.

Septembra beigās pēc abpusējas vienošanās Rīgas «Dinamo» galvenā trenera amatu atstāja Sandis Ozoliņš, viņa vietu ieņemot komandas ģenerālmenedžerim Ģirtam Ankipānam, kurš šobrīd ir galvenā trenera pienākumu izpildītājs.

Šajā sezonā katrs klubs KHL čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, turklāt kalendārā būs pārtraukums saistībā ar 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Rīgas «Dinamo» šī gada nogalē plāno arī startēt tradicionālajā Špenglera kausa izcīņā, kur grupā tiksies ar Šveices izlasi un Somijas augstākās līgas klubu Hāmēnlinnas HPK.

Rīgas «Dinamo» iepriekšējā sezonā, kas Latvijas klubam bija neveiksmīgākā deviņos KHL aizvadītos gados, palika pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū, bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28.pozīciju. Pirmajās četrās sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi «play-off» spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet nākamos trīs gadus «Dinamo» palika bez izslēgšanas turnīra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu