Starkovs: Izlasē izmantojam latviešu valodu. Šī ir ļoti jūtīga tēma

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas futbola valstsvienības rindās kārtējo reizi nav iekļauts uzbrucējs Artūrs Karašausks, kurš «Liepāja»/«Mogo» rindās Latvijas čempionātā spēlējis rezultatīvi, taču publiskajā vidē viņš atklāja, ka ar izlases galveno treneri Aleksandru Starkovu abiem ir konflikts. Tas sācies pēc futbolista aicinājuma speciālistu runāt latviski.

Latvijas futbola izlases kandidātu sarakstā pirms 13. novembrī gaidāmā pārbaudes mača izbraukumā pret Kosovu atgriezušies pussargs Jānis Ikaunieks un uzbrucējs Deniss Rakels, kamēr pirmo reizi tajā iekļauts pussargs Dmitrijs Hmizs.

Latvijas komanda svētdien dosies uz treniņnometni Portugālē, turklāt tur 7.novembrī tiks aizvadīta treniņspēle aiz slēgtām durvīm pret Saūda Arābiju, kas nākamgad piedalīsies Pasaules kausa izcīņā, taču šis mačs neskaitīsies oficiālajā statistikā. Savukārt uz Kosovu komanda dosies 11.novembrī.

Uz izlasi neizsauktais Karašausks norādīja, ka vienā no treniņiem pirms vairākiem gadiem, abiem vēl esot «Skonto» klubā, aicinājis treneri runāt ar viņu latviski. Pēc tā futbolists no nodarbības patriekts.

«Pēc publiskiem izteikumiem cerības tikt izlasē samazinās. Esam kolektīvs, kas pārstāv visu valsti. Mums jābūt spēcīgiem un vienotiem.

Pirms Eiropas čempionāta basketbolā runāju ar Latvijas izlases galveno treneri Ainaru Bagatski un prasīju, vai viens spēlētājs var uzvarēt maču. Viņš teica, ka nē. To spēlētāju var paveikt tikai tad, ja ir vienoti. Esmu savā karjerā bijis lojāls pret spēlētājiem, bet šis gadījums nenestu panākumus,» uzskata Starkovs. «Neapspriedīšu Karašauska tēmu publiski preses konferencē, neesmu sarunu šova dalībnieks.»

Starkovs gan nevēlējās plaši komentēt jautājumu, vai izlasē ir domāts pāriet uz latviešu valodu.

«Izlasē izmantojam latviešu valodu, jo mums ir tajā runājoši treneri un ārsti. Šī ir ļoti jūtīga tēma un katrs vārds var tikt iztulkots citādāk, tāpēc nevēlos to sīkāk komentēt, piedodiet,» uzsvēra Starkovs.

Latvijas un Kosovas spēle 13. novembrī notiks Mitrovicā atbrīvošanas armijas dibinātāja Adema Jašari vārdā nosauktajā stadionā, kurā ir aptuveni 18 500 sēdvietu. Kosovas futbolistiem tā būs pirmā spēle savā laukumā kopš šī valsts oficiāli kļuvusi par Starptautiskā Futbola federāciju asociācijas (FIFA) un Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) dalībvalsti.

Kosova pērn kļuva par pilntiesīgu FIFA un UEFA dalībvalsti, un savā pirmajā ciklā, kas bija 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijā, desmit spēlēs tika pie viena punkta, ko dabūja par neizšķirtu pret Somiju. Tikmēr Latvija tika pie septiņiem punktiem, kurus dabūja par divām uzvarām pār Andoru un neizšķirtu pret Fēru salām.

Pārsvarā albāņu apdzīvotā Kosova par neatkarību vienpusēji paziņoja 2008.gadā - deviņus gadus pēc tam, kad NATO spēki iejaucās, lai pārtrauktu karu starp Serbiju un Kosovas albāņiem. Serbija nekad nav atzinusi Kosovas neatkarību.

Patlaban futbolistiem ar dubultpilsonību, kuri jau spēlējuši vienā nacionālajā izlasē, nav atļauts pārstāvēt citu valstsvienību. Tomēr FIFA šajā gadījumā katru šādu spēlētāju vērtēja atsevišķi, vairākiem citās valstsvienībās spēlējušajiem futbolistiem dodot zaļo gaismu spēlēšanai Kosovas izlasē.

Kosova FIFA rangā atrodas 183.pozīcijā, kamēr Latvija ir 129.pozīcijā.

Tikmēr Saūda Arābija šogad piekto reizi kvalificējās Pasaules kausa izcīņai, kas nākamgad notiks Krievijā. Šī komanda 10. un 13.novembrī aizvadīs pārbaudes mačus attiecīgi pret Portugāli un Bulgāriju. Šīm cīņām izlases rindās iesaukti tikai vietējā čempionāta futbolisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu