Ķibermanis: Ja tehnika būs vienā līmenī ar citiem, tad spēlēs cilvēciskais faktors

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Romualds Vambuts / bobslejs.lv

Ziemas olimpisko spēļu programmā iekļauto sporta veidu pārstāvjiem šī būs četrgades nozīmīgākā sezona. Tuvojas Phjončhanas olimpiskās spēles. Latvijai allaž lielas cerības saistījušās ar bobslejistiem. Pilots Oskars Ķibermanis iepriekšējā sezonā strauji progresēja un šajā ir gatavs cīnīties, lai noturētu savu līmeni un pakāptos solīti augstāk.

Izlases fiziskās sagatavotības treneris Jānis Ozols teica, ka vasaras periodā esat paveikuši labu darbu. Pastāsti, kāda bija jūsu gatavošanās.

(Nopūšas.) Gatavošanās no iepriekšējām sezonām pa lielam nav mainījusies. Tā kā šī būs olimpiskā sezona, bija lielāka atdeve, pats sevi vairāk pamocīju. Neesmu kļuvis sliktāks kā pagājušajā gadā, esmu progresējis. Visam vajadzētu būt kārtībā.

Ņemot vērā, ka šī sezona ir svarīgākā četrgades ciklā, vai tas kaut ko jūsu treniņos mainīja?

Protams, kaut kas jau ir pamainījies. Treniņu metodikā likti uzsvari uz citām lietām. Šādas tādas lietas ir savādāk, bet galvenais ir pašatdeve. Kad pienāk treniņu, nometnes pēdējās dienas un esi sevi izsmēlis, tad palīdz motivācija. Tā vairāk varu izlikt sevi, un tas sagatavošanās procesā bija vajadzīgs.

Šajā sezonā brauksi ar jaunu četrinieku. Kādas ir šīs kamanas un vai esi jau ar tām sapraties?

Viss ir kārtībā. Daudz nav ko komentēt, tik jābrauc. Ar līdzšinējo pat grūti salīdzināt, jo to neesmu darījis. Atšķirība ir diezgan jūtama, un ceru, ka tas parādīsies arī trasē. Divnieks palicis tas pats, ar kuru braucām iepriekšējā sezonā.

A post shared by Bobslejs.lv (@bobslejs.lv) on

Jūs bijāt treniņnometnē Lillehammerē. Kā jums tur veicās, cik veicāt braucienus?

Šķiet, 40. Braucām bez brīvdienām, un kaut kādas sajūtas ir atgūtas. Ir forši. Tur trenējās arī Šveices un Čehijas izlases. Bet no spicākajiem bija šveicieši. Paskatījāmies, kādi esam uz viņu fona. Savukārt viņi skatījās, kādi ir uz mūsējā.

Treneri minēja, ka starpsezonā sociālajos tīklos dižojas amerikāņi, kanādieši. Esi pasekojis līdzi, ko citi dara?

Tas nav nekas jauns (smejas). Ja godīgi, tad baigi nesekoju. Kādreiz esmu apskatījies «Instagram», ko citi publicējuši. Bet es skatos uz sevi un saviem rezultātiem. Salīdzinu sevi ar to, kāds biju pirms gada. Uz viņiem man nav jāskatās.

Esat bijuši olimpisko spēļu trasē Dienvidkorejā. Kamaniņu braucēji brāļi Šici, treneris Kaspars Dumpis sacīja, ka tajā būtiski ir izbraukt trases vidusdaļā vienu virāžu. Trase tev ir parocīga?

Domāju, ka tā var teikt. Liekas, ka tur diezgan svarīgs būs starts. Tam mums jābūt līmenī. Ja tehnika būs vienā līmenī ar citiem, tad spēlēs cilvēciskais faktors. Trases vidusdaļā problēmas vairāk ir kamaniņu braucējiem, bet mums, bobslejistiem, ne. Mēs, tā sakot, paņemam bortu un braucam tālāk. Kamaniņniekiem ir sarežģītāk. Viena no atslēgas vietām tā būs.

Kuras ir galvenās lietas, kas līdz sezonas sākumam jums vēl jāpaveic?

Varētu teikt, ka viss ir izdarīts. Pēdējos treniņus aizvadām Siguldā un 1. novembrī lidojam uz Ameriku. Mantas ir sakrāmētas, aizsūtītas.

Esi sailgojies pēc sacensībām? Tomēr kopš pēdējām ilgs laiks pagājis.

(Domā.) Protams, jā. Vasarā darbs ir ieguldīts, un tagad gribas melno darbu nomainīt pret kaut ko foršāku.

Pagājušajā sezonā tev karjerā bija nopietns uzrāviens. Mērķē noturēt savas pozīcijas?

Jā, būtu muļķīgi, ja teiktu, ka nē. Sāksies sacensības, tad ledus parādīs. Mērķi, protams, ir visaugstākie. Ja tādu nav, tad jādara kāds cits darbs. Ir nākusi klāt arī pārliecība. Fiziskajā ziņā vienmēr daru to, ko varu izdarīt.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu