Bertānam pieticīgs spēles laiks «Spurs» sāpīgā zaudējumā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvijas izlases basketbolista Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio «Spurs» svētdien cieta zaudējumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē.

«Spurs» izbraukumā ar rezultātu 94:97 (24:26, 24:27, 16:15, 39:29) piekāpās Indiānas «Pacers», ciezdama otro zaudējumu pēc kārtas, kas seko pēc četrām uzvarām sezonas ievadā.

«Spurs» lielāko daļu mača atradās iedzinējos, bet ceturtajā ceturtdaļā izdevās pārņemt vadību un iekrāt deviņu punktu pārsvaru. Tiesa, tas tika izsēts un mača galotnē aizritēja sīva cīņa par uzvaru. Desmit sekundes pirms finālsvilpes «Pacers» aizsargs Viktors Oladipo ar precīzu tālmetienu atņēma «Spurs» komandai vadību, ko atlikušajā laikā neizdevās atgūt.

Bertāns tikai trešo reizi sezonā devās laukumā, trīs minūšu laikā paspēdams pārtvert vienu piespēli un aizmest garām vienu tālmetienu. Bertānam esot laukumā, Sanantonio komanda iemeta par vienu punktu vairāk nekā ielaida.

Latvieša pārstāvētajā komandā ar 28 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām rezultatīvākais bija Lamarkuss Oldridžs, bet 17 punkti, septiņas bumbas zem groziem un pieci bloķēti metieni spānim Pau Gasolam. Pa desmit punktiem «Spurs» rindās sameta Denijs Grīns, Rūdijs Gejs un Petijs Milss.

Uzvarētājiem 23 punktus iemeta Oladipo, bet 22 punkti un 12 atlēkušās bumbas lietuvietim Domantam Sabonim, kurš realizēja visus deviņus metienus no spēles. Ar 15 punktiem un astoņām bumbām zem groziem izcēlās horvāts Bojans Bogdanovičs, bet 12 punktus guva Tadeuss Jangs.

«Pacers» līdz pirmās ceturtdaļas vidum bija panākuši 11 punktu pārsvaru (20:9), pa sešiem punktiem iemetot Sabonim un Bogdanovičam. Ceturtdaļas otrajā pusē «Spurs» pakāpeniski deldēja mājinieku pārsvaru un pēc mača pirmā nogriežņa komandas šķīra vien divi punkti - 26:24 «Pacers» labā. Bertāns reizi laukumā devās otrās ceturtdaļas sākumā, iemēģinādams roku aiz tālmetienu līnijas, taču viņa raidījums nebija precīzs. Ar Bertānu laukumā «Spurs» neizdevās pārņemt vadību, un ceturtdaļas ceturtajā minūtē laukumā atgriezās Oldridžs, latvietim dodoties uz rezervistu soliņu.

Turpinājumā «Spurs» basketbolistiem trīs reizes izdevās izlīdzināt rezultātu, taču ne pārņemt vadību. Sanantonio vienība pirmo puslaiku zaudēja ar rezultātu 48:53. Arī trešajā ceturksnī viesi vairākas reizes mēģināja pietuvoties rezultātā, ceturtdaļas vidū Dedžontem Marejam pietuvojoties līdz mīnus vienam punktam (58:59).

Pēc ilgas cenšanās ceturtās ceturtdaļas otrajā minūtē Gejs ar diviem «sodiņiem» izvirzīja vadībā «Spurs», bet nedaudz vēlāk ar Milsa palīdzību viņš un Gasols panāca jau piecu punktu pārsvaru (73:68). «Pacers» komandai izdevās nedaudz apslāpēt «Spurs» deviņu punktu izrāvienu, taču ceturtdaļas sestajā minūtē pēc Kaila Andersona metieni viesi ieguva līdz šim lielāko pārsvaru mačā (82:73).

Tiesa, pēc vairākiem veiksmīgiem uzbrukumiem Sabonis četras minūtes pirms pamatlaika beigām ar neatlaidīgu cīņu zem groza panāca neizšķirtu 85:85. Nedaudz vēlāk Bogdanovičs un Sabonis panāca jau plus četrus punktus pretiniekiem (89:85). Tomēr viesi neļāva pretiniekiem attālināties un minūti pirms ceturkšņa beigām Grīns atguva vadību «Spurs» komandai (94:92).

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas desmit sekundes, Oladipo ar precīzu tālmetienu atņēma «Spurs» komandai vadības grožus. Pretējā laukuma pusē Oldridžs meta garām un neizmantoja iespēju atgūt vadību, turklāt «Pacers» saspēles vadītājs Korijs Džozefs tika pie izdevības mest «sodiņus», kurus arī realizēja (97:94). «Spurs» pēdējā uzbrukumā Milsa tālmetiens savu mērķi nesasniedza un komanda cieta zaudējumu.

«Spurs» basketbolisti piedzīvojuši otro zaudējumu pēc kārtas, jo piektdien viesos ar 87:114 piekāpās Orlando «Magic» komandai.

«Spurs» ar četrām uzvarām sešās spēlēs ieņem piekto vietu Rietumu konferences kopvērtējuma tabulā, bet «Pacers» ar trim panākumiem sešās cīņās ir septītā Austrumos.

Zīmīgi, ka «Pacers» 2011.gada NBA draftā ar 15.numuru izraudzījās Kavai Lenardu, bet ar 42.numuru izvēlējās Bertānu, kuri kopā ar slovēni Erazemu Lorbeku tajā pat vakarā tika aizmainīti uz «Spurs», pretī saņemot Džordžu Hilu.

Sanantonio vienības spilgtākā zvaigzne Lenards iepriekšējās sezonas izslēgšanas turnīrā gūtās traumas dēļ vēl nevar palīdzēt komandai. Tāpat savainojumu dziedē francūži Tonijs Pārkers un Žofrijs Lovernjē.

Nākamajā mačā «Spurs» pirmdien izbraukumā spēkosies ar Bostonas «Celtics» basketbolistiem.

Bertāns savā NBA debijas sezonā regulārajā čempionātā gāja laukumā 67 spēlēs, kurās vidēji nospēlēja 12,1 minūti, iemeta 4,5 punktus un izcīnīja 1,5 atlēkušās bumbas. Viņš četros mačos iemeta vismaz 15 punktus, bet rezultatīvākā cīņa latvietim bija 7.janvārī, kad pret Šarlotes «Hornets» tika gūts 21 punkts.

Regulārajā turnīrā Grega Popoviča trenētā «Spurs» komanda ieņēma otro vietu Rietumu konferences un arī visas līgas kopvērtējumā, atpaliekot tikai no nākamās čempiones Goldensteitas «Warriors», kurai pēc tam piekāpās konferences finālsērijā.

Savā iepriekšējā sezonā Bertāns kļuva par pirmo latvieti, kurš izgājis laukumā NBA konferences finālā. Tāpat viņš kļuva tikai par otro Latvijas basketbolistu pēc Andra Biedriņa, kurš piedalījies NBA izslēgšanas turnīrā. Biedriņš savulaik «play-off» mačos pārstāvēja Goldensteitas «Warrors» vienību, ar kuru 2007. un 2013.gadā sasniedza otro kārtu.

Arī šajā sezonā katra no NBA komandām aizvadīs 82 spēles, astoņām labākajām Austrumu un Rietumu konferencēs iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Regulārā sezona noslēgsies 11.aprīlī, bet «play-off» sāksies trīs dienas vēlāk. Savukārt NBA čempioni būs zināmi jūnijā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu