Tenisa leģenda Hingisa šonedēļ noslēgs savu spožo karjeru

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Šveices tenisa leģenda Martina Hingisa šonedēļ pēc Singapūrā notiekošā sezonas noslēguma turnīra «WTA Finals» noslēgs savu spožo karjeru.

Pašlaik Hingisa kopā ar savu dubultspēļu partneri Junjaņu Čaņu no Taivānas piedalās «WTA Finals» turnīrā, kur viņas sasniegušas pusfinālu. Šis duets izcīnījis uzvaras jau 19 spēlēs pēc kārtas.

«Ir grūti noticēt, ka pirms 23 gadiem sāku savu profesionāles karjeru, kas pret mani bija ļoti dāsna,» savā «Facebook» lapā ierakstīja Hingisa, kura pašlaik pasaules dubultspēļu rangā atrodas pirmajā vietā. «Tomēr uzskatu, ka man ir pienācis noslēgt savu karjeru. To es darīšu pēc sava beidzamā mača Singapūrā.»

«Teniss vienmēr bijis mana kaislība, esmu pateicīga par visiem izaicinājumiem, iespējām, sadarbības partneriem un draudzībām, ko tas man ir sniedzis,» norādīja Hingisa.

Hingisa kopā ar Čaņu šosezon izcīnījušas deviņus WTA titulus.

«Tomēr es nesaku, ka šīs ir atvadas. Pieredze apliecinājusi, ka man bijis grūti būt prom no tenisa. Gaidu, kādas iespējas un izaicinājumus man sniegs nākotne,» teica tenisiste.

Hingisa vēl tīņu vecumā deviņdesmito gadu beigās piecas reizes uzvarēja «Grand Slam» vienspēļu turnīros, bet veselības problēmu dēļ viņa pirmo reizi no tenisa aizgāja 2003.gadā. Nedaudz vēlāk viņa atgriezās, bet 2007.gadā atkal paziņoja par karjeras beigām.

Savukārt 2007.gada Vimbldonas čempionātā ņemtajās analīzēs Hingisas organismā tika atrastas kokaīna pēdas, kā rezultātā viņai bija jāizcieš divu gadu diskvalifikācija. Savukārt vēlreiz šveiciete tenisā atgriezās 2013.gada vidū, gūstot lielus panākumus dubultspēlēs.

Kopumā Hingisa karjeras laikā ieguvusi 25 «Grand Slam» titulus, bet pērn Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs viņa pārī ar tautieti Tīmeu Bačinski ieguva sudrabu dubultspēļu turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu