Bertānam atkal nespēlējot, «Spurs» turpina uzvaru sēriju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latviešu uzbrucējs Dāvis Bertāns trešdien vēlreiz palika rezervē Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, kurā viņa pārstāvētā Sanantonio «Spurs» komanda viesos ar 117:100 (30:30, 26:21, 32:22, 29:27) apspēlēja Maiami «Heat».

«Spurs» komanda uzvarējusi visās četrās šosezon aizvadītajās spēlēs un atrodas Rietumu konferences vadībā.

Vēl trešās ceturtdaļas vidū nesen par Eiropas čempionu kļuvušā Gorana Dragiča tālmetiens izvirzīja «Heat» vadībā ar 61:60, tomēr drīz vien «Spurs» pārņēma kontroli. Viesi trāpīja septiņus metienus pēc kārtas un desmit minūtes pirms spēles beigām jau bija priekšā ar 93:73. Kaut vēl viens Dragiča tālmetiens piecas ar pusi minūtes pirms izskaņas samazināja deficītu līdz 87:98, dueļa beigas «Spurs» nospēlēja pietiekami droši.

Uzvarētājiem 31 punktu sameta Lemarkuss Oldridžs, kamēr pie 22 punktiem, izpildot vien astoņus metienus no spēles tika Rūdijs Gejs.

Zīmīgi, ka «Spurs» komanda spēlē bez zaudējumiem, kaut arī joprojām traumu dēļ nevar spēlēt Kavai Lenards un Tonijs Pārkers, no kuriem otrais atsācis treniņus.

Šī bija karjerā 1154.uzvara «Spurs» galvenajam trenerim Gregam Popovičam un viņš tagad tikai par vienu panākumu atpaliek no leģendārā Fila Džeksona, kurš ir sestais panākumiem bagātākais treneris līgas vēsturē.

«Heat» komandā 23 punktus iemeta Tailers Džonsons, kamēr 21 punkts bija Džeimsam Džonsonam, bet Dragičs pievienoja 20.

Bertāns rezervē palika jau trešajā mačā pēc kārtas. Viņš šosezon laukumā izgājis vienīgi sezonas ievada mačā, kad nospēlēja četras minūtes.

«Spurs» komanda ar četriem panākumiem četros mačos ir Rietumu konferences vadībā, kamēr trīs uzvaras trijos dueļos guvusi Losandželosas «Clippers» vienība.

Savukārt Austrumu konferencē tagad visas komandas cietušas vismaz vienu neveiksmi. Kā pēdējā bez zaudējumiem bija Vašingtonas «Wizards» vienība, kas trešdien nenoturēja pārsvaru un ar 99:102 (18:23, 31:22, 30:24, 13:23, 7:10) viesos pagarinājumā piekāpās Losandželosas «Lakers».

Nākamajā mačā «Spurs» piektdien tiksies ar Orlando «Magic», turpinot četru izbraukumu sēriju. Orlando vienība sezonu iesākusi ar trim panākumiem četrās cīņās.

Bertāns savā NBA debijas sezonā regulārajā čempionātā gāja laukumā 67 spēlēs, kurās vidēji nospēlēja 12,1 minūti, iemeta 4,5 punktus un izcīnīja 1,5 atlēkušās bumbas. Viņš četros mačos iemeta vismaz 15 punktus, bet rezultatīvākā cīņa latvietim bija 7.janvārī, kad pret Šarlotes «Hornets» tika gūts 21 punkts.

Regulārajā turnīrā Grega Popoviča trenētā «Spurs» komanda ieņēma otro vietu Rietumu konferences un arī visas līgas kopvērtējumā, atpaliekot tikai no nākamās čempiones Goldensteitas «Warriors», kurai pēc tam piekāpās konferences finālsērijā.

Savā iepriekšējā sezonā Bertāns kļuva par pirmo latvieti, kurš izgājis laukumā NBA konferences finālā. Tāpat viņš kļuva tikai par otro Latvijas basketbolistu pēc Andra Biedriņa, kurš piedalījies NBA izslēgšanas turnīrā. Biedriņš savulaik «play-off» mačos pārstāvēja Goldensteitas «Warrors» vienību, ar kuru 2007. un 2013.gadā sasniedza otro kārtu.

Arī šajā sezonā katra no NBA komandām aizvadīs 82 spēles, astoņām labākajām Austrumu un Rietumu konferencēs iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Regulārā sezona noslēgsies 11.aprīlī, bet «play-off» sāksies trīs dienas vēlāk. Savukārt NBA čempioni būs zināmi jūnijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu