WTA sezonas noslēguma turnīrs: Ostapenko šodien cīņa ar Plīškovu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA/TVNET

Noslēdzošo spēli WTA sezonas noslēguma finālturnīrā šodien Singapūrā aizvadīs Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko, kas Baltās grupas trešās kārtas mačā tiksies ar čehieti Karolīnu Plīškovu. Spēle sāksies plkst. 11, un to tiešraidē rādīs «Lattelecom» kanālā «Best4Sport TV».

Līdz šim aizvadītajās divās spēlēs 20 gadus vecā Ostapenko piedzīvojusi zaudējumus. Sacensību ievadā Latvijas pārstāve ar 3-6, 4-6 zaudēja spānietei Garvinjei Mugurusai, bet otrdien ar rezultātu 5-7, 7-6 (7:3), 5-7 piekāpās pieredzējušajai amerikānietei Venusai Viljamsai.

Neatkarīgi no šīsdienas spēles iznākuma, Ostapenko pusfinālam nekvalificēsies.

Uzvara pār Plīškovu Ostapenko garantētu 500 reitinga punktus un 304 000 ASV dolāru prēmiju. Savukārt zaudējuma gadījumā Ostapenko mājās dotos ar 375 punktiem un 151 000 ASV dolāru prēmiju.

25 gadus vecā Plīškova turnīra pirmajā cīņā ar 6-2, 6-2 pārspēja Viljamsu, bet nākamajā spēlē ar rezultātu 6-2, 6-2 apspēlēja arī pasaules ranga vicelīderi Mugurusu.

WTA rangā Ostapenko ieņem 7. vietu, kamēr viņas pretiniece ir 3. pozīcijā. Līdz šim viņas tikušās divreiz, abos mačos panākumu gūstot Čehijas tenisistei.

Plīškova jau garantējusi sev vietu pusfinālā.

Sacensībās piedalās sezonas astoņas labākās tenisistes, kuras piektdien izlozē tika sadalītas divas grupās pa četrām katrā. Grupās tiks aizvadīts apļa turnīrs, tenisistēm tiekoties pa reizei vienai ar otro. Katras grupas divas labākās tenisistes iekļūs pusfinālā.

Turnīrs, kurā mači notiks telpās uz cietā seguma laukumiem, risināsies līdz nākamajai svētdienai. Sacensībās piedalās arī dubultspēļu pāri. Kopējais balvu fonds abiem turnīriem ir 7 miljoni ASV dolāru (5,9 miljoni eiro).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu