Nākamos piecus gadus pasaules rallijkrosā čempionāts notiks arī F-1 trasē Ostinā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nākamos piecus gadus viens no pasaules čempionāta rallijkrosā posmiem norisināsies ASV Ostinas trasē, kur notiek arī Pirmās formulas (F-1) un motošosejas «MotoGP» planētas meistarsacīkšu etapi, pirmdien paziņoja sacensību rīkotāji.

Starptautiskā Automobiļu federācijas (FIA) rīkotais pasaules čempionāts rallijkrosā kopš 2014.gada Ziemeļamerikā viesojies tikai Kanādā, bet tagad sacensību kalendārā iekļauta arī ASV.

Līgums ar ASV posma rīkotājiem noslēgts uz nākamajām piecām sezonām, līdz ar to ASV pasaules čempionātu klātienē varēs redzēt vismaz līdz 2022.gadam.

Nākamgad pasaules čempionātā paredzēti deviņi posmi Eiropā, tajā skaitā viens Latvijā, kā arī etapi ASV, Kanādā un Dienvidāfrikas Republikā (DĀR). Provizoriskais nākamās sezonas kalendārs tiks publicēts otrdien, bet ASV posmam vieta atvēlēta septembra beigās.

«ASV jau kopš pirmsākumiem bijusi mūsu redzes lokā, bet mēs gaidījām īsto brīdi, lai noslēgtu vienošanos. Esam runājuši ar vairākiem potenciālajiem ASV posma rīkotājiem, bet COTA mums prezentēja savu vīziju par pasaules čempionātu un var piedāvāt augstākās klases rallijkrosa infrastruktūru. Trase tiks būvēta F-1 trasē starp 12. un 15.līkumu - tas būs īsts amfiteātris, kas ļaus skatītājiem redzēt visu trasi,» atzīmē rallijkrosa čempionāta starptautisko organizatoru «IMG Motorsport» direktors Pols Belamijs.

Zīmīgi, ka amerikāņu spožākā zvaigzne rallijkrosā Kens Bloks oktobra sākumā paziņoja, ka vairs nestartēs pasaules čempionātā.

Foto: Publicitātes foto

Pērn rallijkrosa pasaules čempionātā debitēja Latvijas posms, bet novembra vidū pirmo reizi vēsturē meistarsacīkstes uzņems DĀR.

Latvijas posma organizatori līgumu ar «IMG Motorsport» noslēdza līdz 2018.gadam ar iespēju pagarināt vienošanos.

«Strādājam pie sadarbības turpināšanas. «IMG Motorsport» jau mums prasa, ko darīsim tālāk. Konkurence uz katru kalendāra vietu ir milzīga, sacensības strauji attīstās un daudzi vēlas iegūt čempionāta posmu sev. DĀR un Portugāle noslēdza piecu gadu līgumus. Visi cenšas noslēgt lielus līgumus, lai ilgtermiņā nodrošinātu vietas kalendārā. Pēc 2-3 gadiem šis čempionāts būs vēl vairāk izaudzis, un būs daudz grūtāk tur iekļūt. Esmu redzējis kartes, kur ir daudzas lielvalstis, kurām ir potenciāls ienākt čempionātā. Ļoti daudz grib uzņemt šo čempionātu. Tā, ka pērn tikām atzīti par labāko posmu, šobrīd esam etalons visiem pārējiem, un tā ir mūsu priekšrocība, ko vajag izmantot. Ja viņi grib ar mums noslēgt ilgtermiņa līgumu, mums to vajag izdarīt tagad un nodrošināt sadarbību ilgā laika periodā, lai nevajadzētu uztraukties par grandiem, kuri varētu izstumt,» septembrī aģentūrai LETA atklāja Latvijas posma organizatoru «RA Events» direktors Raimonds Strokšs.

Šosezon pasaules čempionātā startē divi Latvijas piloti. Pirms pēdējā posma Jānis Baumanis kopvērtējumā ieņem 12.pozīciju, bet Reinis Nitišs ir divas vietas zemāk.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu