«Kurbads» hokejisti izcīna graujošu uzvaru un iekļūst Kontinentālā kausa otrajā kārtā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: hkkurbads.lv

Iepriekšējās sezonas Latvijas čempione hokejā «Kurbads» sestdien Rumbulā uzvarēja arī Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Kontinentālā kausa otrajā spēlē un priekšlaicīgi pārvarēja sacensību otro kārtu.

Aizvadītajā mačā «Kurbads» ar 8:1 (2:0, 4:1, 2:0) sagrāva Ukrainas klubu «Donbass». Divas uzvaras divās spēlēs ļāvušas Latvijas vienībai garantēt vietu sacensību nākamajā kārtā.

Jau no pirmajām minūtēm «Kurbadam» bija liels pārsvars, ātri Martinam Lavrovam atklājot rezultātu, kurš veica reidu pa labo malu. Savukārt 43 sekundes pirms pirmās trešdaļas beigām Lavrovs panāca jau 2:0, šoreiz izslidojot no kreisās malas.

Otrās trešdaļas sākumā Mārtiņš Gipters, realizējot vairākumu, panāca 3:0, bet nākamos divus vārtus guva pieredzējušais Mārtiņš Cipulis un Sandis Zolmanis.

Pie rezultāta 0:5 «Donbass» vienus vārtus atguva, iespiežot ripu vārtos pēc cīņas vārtu priekšā, bet turpinājumā vēl pa reizei mājinieku labā izcēlās Gatis Gricinskis, Cipulis un Deivids Sarkanis.

Par labāko spēlētāju «Kurbada» komandā tika nosaukts Lavrovs.

Pirms tam sestdien citā mačā Polijas komanda «Tychy» ar 11:0 (3:0, 5:0, 3:0) sagrāva «Narva» hokejistus no Igaunijas.

Jau vēstīts, ka piektdien pirmajā mačā «Kurbads» ar 5:2 uzvarēja «Tychy», bet «Donbass» ar 4:2 apspēlēja «Narva».

Šo turnīru «Kurbads» noslēgs svētdien, kad tiksies ar «Narva» hokejistiem, bet jau tagad ir zināms, ka «Kurbads» sasniegs turnīra trešo kārtu, kur D apakšgrupā 17.-19.novembrī sacentīsies Dānijā. Šajā grupā būs arī mājiniece «Rungsted», vārtsarga Ervīna Muštukova pārstāvētā Lielbritānijas komanda Šefīldas «Steelers» un Minskas «Junostj» no Baltkrievijas.

Oktobra sākumā «Kurbada» rindas uz mēnesi papildināja pieredzējušais Latvijas izlases uzbrucējs Jānis Sprukts, bet uz turnīra laiku tika nolīgts arī Mārtiņš Cipulis.

«Kurbada» hokejisti šosezon «Optibet» Hokeja līgā (OHL) deviņās spēlēs izcīnījuši piecas uzvaras un cietuši četrus zaudējumus, atrazdamies trešajā vietā kopvērtējuma tabulā.

«Donbass» klubs ir dibināts 2005.gadā, vairākkārt kļūstot par valsts čempioniem. Tieši šai komandai pieder garākā mājās uzvarēto spēļu sērija Ukrainas čempionātā - 27 panākumi pēc kārtas.

Vēl 2011./12. gada sezonā komandas pamatsastāvs spēlēja Krievijas augstākajā hokeja līgā (VHL), bet turpmākajos divos gados vienība jau piedalījās Kontinentālajā hokeja līgā (KHL). Tomēr militārais konflikts Ukrainas austrumos un Krimas okupācija liedza turpmāku dalību KHL.

Savukārt 2013.gadā Latvijā labi zināmā slovāku speciālista Jūliusa Šuplera vadībā «Donbass» klubs izcīnīja Kontinentālo kausu. Šobrīd komandas sastāvs ir krietni atjaunināts, jo Ukrainas čempionātā ļauts spēlēt vien hokejistiem, kuri jaunāki par 25 gadiem. Par vienu no vadošajiem spēlētājiem tiek uzskatīts Viktors Zaharovs, kurš ir Ukrainas izlases kapteinis un kurš aizvadījis 37 spēles KHL.

Savukārt otrā posma C apakšgrupas cīņas notiek Rumānijā, kur sacenšas aizsarga Maksima Širokova pārstāvētā mājiniece Brašovas «Corona», Miškolcas «Jegesmedvek» (Ungārija), Sansevastjanas «Txuri Urdin» (Spānija) un Belgradas «Crvena Zvezda».

Labākā C grupas komanda turpinājumā sacentīsies E apakšgrupā, kas savas spēles aizvadīs Itālijā. Šajā grupā būs Grenobles «Bruleurs de Loups» (Francija), Astanas «Nomad» (Kazahstāna) un mājiniece «Ritten Sport».

Pēcāk D un E apakšgrupu divas labākās komandas kvalificēsies IIHF Kontinentālā kausa finālam, kas notiks nākamā gada 12.-14.janvārī.

Iepriekšējā sezonā par šī turnīra čempioni kļuva Lielbritānijas hokeja klubs Notingemas «Panthers», kas finālā pieveica «Ritten Sport» ar latviešu uzbrucēju Jāni Spruktu sastāvā.

Tikmēr pagājušā gada Latvijas čempione «Liepāja» otrās kārtas turnīrā palika otrajā vietā, zaudējot «Panthers» vienībai un netiekot uz trešo kārtu.

Latvijā iepriekšējo reizi IIHF Kontinentālā kausa etaps tika rīkots 2008.gadā, kad trešo kārtu uzņēma tobrīd vēl eksistējošais «Liepājas metalurga» klubs. Tolaik komanda palika trešā un finālā neiekļuva.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu