Padomju vingrotāja apsūdz seškārtēju olimpisko čempionu izvarošanā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti

Bijusī padomju un ukraiņu vingrotāja Tatjana Gucu savā «Facebook» kontā paziņojusi, ka 1991. gadā viņu izvarojis padomju un baltkrievu vingrotājs Vitāliju Ščerbo, kurš ir seškārtējs olimpiskas čempions.

«Es vairs nebaidos un varu atklāt, ka mani 1991. gadā sacensībās Štutgartē izvaroja,» raksta Gucu. «Vitālijs Ščerbo - monstrs, kura dēļ es tik daudzus gadus biju cietusi bailes. Tatjana Toropova, kuru es uzskatīju par savu draudzeni un komandas biedru PSRS izlasē, paldies tev, ka nesaņēmies drosmi, kad man tas bija visvairāk vajadzīgs. Tu biji tur, visu dzirdēji, bet negrasījies mani aizstāvēt. Rustam Šaripov, paldies, ka tik lieliski aizstāvēji savu draugu un neaizstāvēji mani, mazu 15 gadus vecu meiteni.»

Gucu, kura ir divkārtēja olimpiskā čempione, šobrīd ir 41 gadu veca, bet izvarošana notika, kad sportiste bija vien 15 gadus jauna.

Ščerbo šobrīd ir 45 gadus vecs, bet izvarošanas laikā viņam bija 19 gadi. Baltkrievs ir seškārtējs olimpiskais čempions un nopelniem bagāts PSRS sporta meistars.

«Zinu, ka tu [Ščerbo] centīsies sevi aizsargāt. Bet mani pierādījumi ir spēcīgāki par taviem vārdiem. Šobrīd esmu stiprāka, nekā jebkad iepriekš. Tu mani vairs nespēsi salauzt. Šis ir mans Pelnrušķītes stāsts. Esmu to pārdzīvojusi un atbalstīšu ikvienu, kas baidās par to runāt, es centīšos būt pārliecināta,» raksta Gucu.

Foto: RIA Novosti

Gucu šo noslēpumu glabāja 26 gadus.

1992. gadā Barselonas olimpiskajās spēlēs Ščerbo, pārstāvēdams apvienoto komandu, izcīnīja sešas zelta medaļas. Viņa kontā ir arī 12 pasaules čempionāta augstākā kaluma godalgas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu